Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

06/02 Τζουμέρκα: καταφύγιο Μελισσουργών – καταφύγιο Πράμαντων

Μια πανέμορφη κυκλική πεζοπορική διαδρομή στα Τζουμέρκα η οποία κινείται κυρίως μέσα σε δάσος και προσφέρει θέα στα Τζουμέρκα και το ορεινό όγκο του 1060. Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το καταφύγιο Μελισσουργών και περίπου μετά από 40 λεπτά σε καλογραμμένο μονοπάτι φτάνουμε στον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο του οποίου το συνολικό ανάπτυγμα είναι 300μ. Από εδώ συνεχίζουμε προς το καταφύγιο Πραμάντων που μας προσφέρει θέα προς τη Στρογγούλα. Μετά από στάση συνεχίζουμε προς το μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής όπου αφού το επισκεφτούμε παίρνουμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στη σπηλιά του Κατσαντώνη. Από εκεί συνεχίζουμε προς το καταφύγιο Μελισσουργών όπου και τελειώνει η πορεία μας.

Βαθμός Δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: περίπου 6 – 7
Υψομετρική διαφορά: περίπου 650μ
Αρχηγός: Ίνα Ασλανίδη
Ώρα αναχώρησης: 7:30
Αναχώρηση: Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ απέναντι από την πλατεία Ζέρβα.
Κατοχύρωση της θέσης ΜΟΝΟ με την καταβολή προκαταβολής 10€, ακύρωση της συμμετοχής με επιστροφή προκαταβολής μέχρι την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
Επικοινωνήστε στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.
Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test (48 ώρες) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.