Τραγωδία στα Τζουμέρκα: σκοτώθηκε νεαρός σκιερ

Μια ακόμη τραγωδία στα βουνά της Ηπείρου με τον θάνατο του Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα. Ο 21χρονος σκιέρ που είχε εντοπιστεί σε δύσβατη χαράδρα στα Τζουμέρκα με αποτέλεσμα να στηθεί επιχείρηση διάσωσής του, έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.
Ο άτυχος νεαρός έκανε ορειβατικό σκι όταν και γλίστρησε στον γκρεμό. Λίγες ώρες αργότερα τον εντόπισαν ο πατέρας του μαζί με δύο άλλους ορειβάτες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού.

Ο 21χρονος ήταν σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στα Ιωάννινα με ελικόπτερο και οι γιατροί της μονάδας που τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» οι γιατροί προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως δεν τα κατάφεραν.
Ο 21χρονος το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα χάθηκε. Ο άτυχος νεαρός είχε εγκλωβιστεί, όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που οδήγησε τελικά στον θάνατό του. Για τη διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων. Ο νεαρός εντοπίστηκε σε δύσβατη χαράδρα και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με το ελικόπτερο, μάλιστα, να μην μπορεί να φτάσει στο σημείο την πρώτη φορά που πέταξε.
Ο 21χρονος σκιερ ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή, ενώ καταγόταν από αθλητική, ορειβατική οικογένεια.
O Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στα σπορ του βουνού. Ο πατέρας του, Γιάννης Θεοχαρόπουλος υπήρξε προπονητής αναρρίχησης της Εθνικής Ελλάδας, η μητέρα του Μαρίνα είναι ορειβάτης, ενώ και οι δυο τους ήταν διοργανωτές αγώνων.