ΚΚΕ Άρτας: ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!!!

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι το ΚΚΕ Άρτας εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που ανησυχείτε, αγανακτείτε και δε συμβιβάζεστε με τη σημερινή κατάσταση.

Σήμερα, στην εποχή της «ψηφιακής οικονομίας» και της πλατιάς εφαρμογής νέων τεχνολογιών, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές, τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλος ο λαός πολύ καλύτερα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. Να ζήσουμε χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της ερήμωσης των χωριών και των πόλεων του Νομού μας, της ανασφάλειας για την επόμενη μέρα. Να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να απολαμβάνουμε τους κόπους της παραγωγής και της δουλειάς μας, να εξασφαλίσουμε καλύτερο επίπεδο ζωής για μας και τα παιδιά μας, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και μόρφωσης. Ο νομός της Άρτας, η γη μας είναι πλούσια, παράγουμε τα πάντα, από εσπεριδοειδή, λευκό και κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουμε μελισσοκομεία, ιχθυοτροφεία, ελαιοπαραγωγή και άφθονα νερά που μπορούν να στηρίξουν τις καλλιέργειές μας.
Ωστόσο, αν και έχουμε πλούσια γη, μας έχουν «καταδικάσει» να ζούμε στη φτώχεια και την ανέχεια… (…) Ο υπεύθυνος έχει όνομα! Είναι το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις του διαχρονικά, που στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης… ένας μόνο κερδίζει και αυτός είναι οι καπιταλιστές, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι εργοστασιάρχες, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι κ.ά., οι εφοπλιστές που έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ φορολογία!!! (…)

Την επόμενη φορά που οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα περάσουν από τα καφενεία και τα χωριά θα πρέπει να μας εξηγήσουν:
Να μας πουν τι έγινε ο «παράδεισος» της ΕΕ που όλοι θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια; Τι έγινε με την Κοινή Αγροτική Πολιτική εδώ και 40 χρόνια; Που οδηγήθηκε ο αγροτικός κόσμος της χώρας και της περιοχής μας από τις πολιτικές και τα αναπτυξιακά σχέδια που όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους ψήφισαν και εφάρμοσαν; Οι Υπουργοί/Υφυπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα κόμματά τους, που όταν περνάνε στην αντιπολίτευση ανεβαίνουν στα τρακτέρ, «ξεχνούν» τι έκαναν ως κυβερνήσεις.
Να τους θυμίσουμε λοιπόν τη ζάχαρη στις μηχανές των τρακτέρ, τα ΜΑΤ στα μπλόκα, τις μηδενικές αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, και ταυτόχρονα τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες δήθεν αγρότες, στους εργοστασιάρχες, στους μονοπωλιακούς ομίλους. Να τους θυμίσουμε ότι επιδοτούσαν το «θάψιμο» της παραγωγής με τις ευλογίες της ΕΕ. Ότι όλοι μαζί ψήφισαν τα μνημόνια, την νέα ΚΑΠ, το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά και την αύξηση του εργάσιμου χρόνου.

Ο λαός και οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, όπως ενδεχομένως θα ήθελε η πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη, όταν στο αίτημα για αφορολόγητο απαντούσε προκλητικά 0%. Ή όπως θα θέλει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ κος Στύλιος, που στο αίτημα για αποζημιώσεις στο 100% για την ακαρπία και τις καταστροφές στην παραγωγή, έφερνε «γύρα» τα χωριά και τα καφενεία καθησυχάζοντας και τάζοντας στον αγροτόκοσμο της περιοχής.
Όλοι αυτοί που εμφανίζονται σήμερα σαν όψιμοι σωτήρες, «υποστηρικτές» των βιοπαλαιστών αγροτών, και τα κόμματά τους, να μας πουν πού διαφωνούν με τις πολιτικές της ΕΕ, τη νέα ΚΑΠ, τα αναπτυξιακά νομοσχέδια που ψήφισαν και ψηφίζουν στη Βουλή. Όλοι αυτοί έχουν βάλει διαχρονικά το χεράκι τους για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας. Εμείς από τη μεριά μας σου λέμε πως σωτήρες δεν υπάρχουν! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!».