Πρόκειται για λάθος απόφαση, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση
«Οι Νόμοι της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης της Ν.Δ., για καταργήσεις, διαγραφές και συγχωνεύσεις Τμημάτων, μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θεσμοθετήθηκε, οδηγεί στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και τη διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Περιφέρεια. Πέρα από τις ευθύνες για τις πρόχειρες θεσμοθετήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζω την αντίθεσή μου, σε κάθε προοπτική, σε κάθε σχεδιασμό, για μετακινήσεις Τμημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε αφορούν στην έδρα του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, είτε και μεταξύ των άλλων πόλεων» σημειώνεται σε δήλωση του Χρήστου Γκόκα βουλευτή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.
Στην ανακοίνωση ο κ. Γκόκας αναφέρει τα εξής: « Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, και είναι σε βάρος της λειτουργίας του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.
Το Τμήμα αυτό έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να λειτουργεί στην Πρέβεζα. Είμαι αντίθετος με τη μεταφορά της έδρας του στα Ιωάννινα. Θεωρώ ότι πρόκειται για λάθος απόφαση, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση.
Ενώ είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και για άλλες ενδεχομένως αλλαγές και μετακινήσεις Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών.
Οι Νόμοι της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης της Ν.Δ., για καταργήσεις, διαγραφές και συγχωνεύσεις Τμημάτων, μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θεσμοθετήθηκε, οδηγεί στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και τη διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Περιφέρεια. Πέρα από τις ευθύνες για τις πρόχειρες θεσμοθετήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζω την αντίθεσή μου, σε κάθε προοπτική, σε κάθε σχεδιασμό, για μετακινήσεις Τμημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε αφορούν στην έδρα του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, είτε και μεταξύ των άλλων πόλεων.
Φροντίδα όλων, Κυβέρνησης, Πανεπιστημίου και Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων πρέπει να είναι η συνολική ανάπτυξη και αναβάθμιση όλων των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Τμημάτων, σε όλη την Ήπειρο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.