Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Άρτας της ΚΝΕ με αφορμή την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Επιτυχημένη, η εκδήλωση με θέμα «Παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και βία» της Τομεακής Οργάνωσης Άρτας της ΚΝΕ με αφορμή την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Καφενείο «Κασέτα».
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία από νέες μαθήτριες, φοιτήτριες και νέες εργαζόμενες της πόλης. Την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε η Αντωνακάκη Μαρία, μέλος του ΓΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, στην αρχή της ομιλίας έκανε μια σύντομη αναφορά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταδικάσαμε και καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας και κάλεσε το λαό και τη νεολαία να μην επιλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, να παλέψουν για καμιά συμμετοχή-καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με κανέναν τρόπο, για να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου και αποτελούν στόχων αντίπαλων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων και για να μην σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία.
Συνέχισε με το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, όπου κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε όλες τις κοινωνίες και τη θέση της γυναίκας σε αυτές, η στάθηκε στην κοινωνία που ζούμε, στον καπιταλισμό και τη χειροτέρευση της ζωής της γυναίκας, καθώς και σε αναχρονιστικές αντιλήψεις που επιβιώνουν ακόμα και σήμερα. Τόνισε τις κοινωνικές αιτίες της γυναικείας ανισοτιμίας καθώς και πως αυτή εκφράζεται στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα. Κατέληξε με το ποια θα είναι η θέση της γυναίκας στη σοσιαλιστική κοινωνία, κοινωνία στην οποία θα τεθούν όλες οι βάσεις για την εξάλειψη αυτής της ανισοτιμίας.