Εκδήλωση για την ενημέρωση φοιτητών για τα προγράμματα στο Τμήμα Φιλολογίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ: «Το Πανεπιστήμιο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ πρωτοπορεί»

Στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη επιτυχημένη εκδήλωση για την ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου στην Καλαμάτα την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022. Χαιρετισμός και ενημέρωση για το Τμήμα Φιλολογίας πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο του Τμήματος Αν. Καθηγήτρια κα Ελένη Κουτριάνου και ενημέρωση για το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών από την Επίκ. Καθηγήτρια κα Σοφία Καπετανάκη.

Ακόμη, για το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και για την ενημέρωση για τους Ακαδημαϊκούς Συμβούλους ομίλησε η Επίκ. Καθηγήτρια κα Μαρία Δροσινού. Τέλος, για το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus + έγινε ενημέρωση από την Επίκ. Καθηγήτρια Μαρίνα Γρηγοροπούλου. Σημαντικές ομιλίες με θέμα «Η εμπειρία μας και η δικής σας» πραγματοποίησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας, η κα Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου, ο κ. Γιάννης Αμούργης και η κα Αθανασία Μάλαμα, που είναι απόφοιτοι και του Προπτυχιακού Προγράμματος και μίλησαν για τη φοίτησή τους στο Τμήμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σημαντική και ουσιώδης ομιλία της κυρίας Μαριάννας Αδάμ Γκρόγκου κέρδισε τις εντυπώσεις και μέσα απ’ αυτή αναφέρθηκε όχι μόνο στις προσωπικές εμπειρίες της από τα φοιτητικά της χρόνια, αλλά και κατέθεσε ουσιώδεις και σημαντικές προτάσεις, που έχουν ως στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών της φοίτησης των νέων φοιτητών, αλλά και το πόσο σημαντικό και καινοτόμο είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στην ομιλία της η κυρία Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα μπορούσα να πω ότι η φοιτητική ζωή στην επαρχιακή πόλη της Καλαμάτας, εκτός από πολλές ώρες διαβάσματος, θα έλεγα ότι είναι και ευχάριστη, γνωρίζοντας ότι έχετε δίπλα σας ανθρώπους, με τους οποίους έχετε φτιάξει δυνατές φιλίες, που θα κρατήσουν στον χρόνο, είτε με συμφοιτητές σας είτε με τους κατοίκους της περιοχής και της πόλης. Άλλωστε, οι Μεσσήνιοι φημίζονται για την φιλοξενία τους.

Σημειωτέον, ότι η πόλη της Καλαμάτας είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και προσφέρεται για να περάσει ένας φοιτητής μια ποιοτική και καλή φοιτητική ζωή, αφού διαθέτει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα, συνδυάζει θάλασσα και βουνό, διασκέδαση, έντονη νυχτερινή ζωή, πλήθος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αθλητικές δραστηριότητες, πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες, θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, το φημισμένο διεθνώς φεστιβάλ χορού, αρχαιολογικούς χώρους, βιβλιοθήκες και μουσεία. Ακόμη, λοιπόν, προσφέρεται για περπάτημα και κολύμβηση, αλλά και έχει ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και εύκολη πρόσβαση με την υπόλοιπη Ελλάδα, λόγω του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου και του αεροδρομίου, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε φοιτητή. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί Βιβλιοθήκη και Λέσχη, που καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες των φοιτητών, καθώς σημαντικό είναι ότι το Πανεπιστήμιο διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον κάθε φοιτητή. (…) Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κοντεύοντας να κλείσει την δεύτερη δεκαετία, κατέχει περίοπτη θέση στον ακαδημαϊκό χώρο με σημαντικά, αξιόπιστα και πρωτοποριακά προγράμματα για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, αλλά και με τη δυνατότητα παρακολούθησης διαλέξεων όχι μόνο από φοιτητές του, αλλά και από το ευρύ κοινό της πόλης της Καλαμάτας και όχι μόνο. Βέβαια, η συμμετοχή των πολιτών και η αγάπη τους για το Πανεπιστήμιο είναι δεδομένη. Άλλωστε, σ’ αυτές τις σημαντικές και σπουδαίες διαλέξεις συμμετέχουν άνθρωποι απ’ ολόκληρο το ευρύ φάσμα της κοινωνικής, θρησκευτικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Επομένως, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι πολίτες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει αυτό τον φάρο εκπαίδευσης και πολιτισμού, που είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου…». *ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η Μαριάννα Γκρόγκου του Αδάμ και της Μαρίας Λυμπεροπούλου γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1993 στην Καλαμάτα. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλειο Δημ. Γεωργιόπουλο.

Κατάγεται από τον Δεσύλλα Μεσσηνίας. Μαθήτευσε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Διαβολιτσίου Μεσσηνίας. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα και κατά τη διάρκεια των σπουδών της ακολούθησε την κατεύθυνση της «Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας». Επίσης, αποφοίτησε με άριστα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αρχαία και Νέα Ελληνική Φιλολογία» με κατεύθυνση «Νέα Ελληνική Φιλολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης και κατάρτισης «Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε» και «Ψηφιακού Μάρκετινγκ».