Δ. Κουτσούμπας: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ»

Για υπονόμευση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων αντί για μέτρα για την ακρίβεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γ.γ. του ΚΚΕ στην ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον ΟΑΕΔ.
«Η σημερινή οικονομία αντέχει ζεστό χρήμα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά όχι μέτρα για την προστασία των ανέργων. Μάλιστα, αντί να πάρετε μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην ακρίβεια, φέρνετε μέσα στη νύχτα τροπολογία που υπονομεύει και άλλο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,.
Ανέφερε ότι «πήγαν περίπατο τα όσα μας λέγατε ότι οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ θα λύσουν το πρόβλημα με τις συντάξεις. Το μόνο που θέλατε ήταν να βάλετε τους ιδιώτες στην απονομή των συντάξεων, με το αζημίωτο φυσικά».
Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως «αυτό το αίσχος», να «δώσει πίσω τα κλεμμένα που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις» στους συνταξιούχους καθώς και να δώσει «τώρα πίσω το δώρο Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους και όχι τα ψίχουλα των 200 ευρώ, που δίνετε μόνο σε μια μερίδα. Νομοθετήστε ώστε να μην υπάρχει σύνταξη κάτω από 650 ευρώ».

Είπε ότι το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ θα μπορούσε να ονομαστεί «χρυσές δουλειές ξανά για κάποιους επιχειρηματίες με τα χρήματα των εργαζομένων» προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο «δίνει τη χαριστική βολή στον Οργανισμό».
«Παίρνετε τις εισφορές των εργαζομένων, χρήματα που παρακρατούνται για να προστατευθούν οι άνεργοι, για να υπάρχουν υποτυπώδεις κοινωνικές παροχές σε όλους τους εργαζόμενους και τις δίνετε πεσκέσι στους επιχειρηματικούς ομίλους για να χρηματοδοτείται η ολιγόμηνη, ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.