Έντονο ενδιαφέρον για τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Άρτας

Οι «μνηστήρες» της 3ης Έδρας

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων

Πέντε ενδιαφερόμενοι για δύο κενές θέσεις

Παρότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ οι διεργασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων ανά την Ελλάδα συνεχίζονται καθώς η Χ.Τρικούπη και ο Νίκος Ανδρουλάκης, προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού.
Μάλιστα για τον σκοπό αυτό, η αρμόδια επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Αργύρη έχει ξεκινήσει τις επαφές και τον έλεγχο των αιτήσεων, ενώ σε πρώτη φάση εξετάζονται οι προθέσεις όσων ήταν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές το 2019. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν πάνω από το ένα τρίτο εξ αυτών να έχει δηλώσει τη διαθεσιµότητά του και για τις εκλογές που έρχονται.
Σε ότι αφορά τη διαδικτυακή πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για τις αυτοπροτάσεις και τις ετεροπροτάσεις θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί σε πρώτη φάση το Μητρώο υποψηφιοτήτων.
Ακολούθως και εφόσον δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις θα ακολουθήσει και συζήτηση και σχετικές προτάσεις από τις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.

Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Ψηφοδελτίων ετοιμάζει την δική της εισήγηση προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και την ΚΠΕ πιθανόν και εντός του Ιουνίου.
Να σημειωθεί πως η Επιτροπή εξετάζει υποψηφιότητες και εκτός των μελών και φίλων του κόμματός, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, ενώ ανάλογα και με το ενδοαφέρον που υα υπάρξει, θα επιχειρηθεί ανανέωση στα ψηφοδέλτια που θα ξεπερνά το 50%.
Η συγκρότηση αξιόμαχων και ισχυρών ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια με άξια πρόσωπα, με επάρκεια και υψηλή κοινωνική αξιοπιστία και με γνώμονα το ήθος και την κοινωνική αποδοχή, είναι τα χαρακτηριστικά που θα μετρήσουν στην τελική επιλογή και είναι αυτά που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Αυξημένο Ενδιαφέρον
Να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον για στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι αισθητά αυξημένο λόγω και της προοπτικής για άνοδο των ποσοστών και σημαντική αύξηση εδρών του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της τριεδρικής Άρτας, όπου ήδη υπάρχουν 5 ενδιαφερόμενοι για τις 2 κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο.
Όπως είναι γνωστό, στη τριεδρική Άρτας, το ΚΙΝΑΛ κέρδισε στις εκλογές του 2019 τη μία από τις τρείς έδρες με τον Χρήστο Γκόκα να κερδίζει την πρώτη θέση και την έδρα.
Στο ψηφοδέλτιο της Άρτας, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, υποψήφιοι μπορούν να είναι πέντε πρόσωπα, εκ των οποίων, 3 άνδρες και 2 γυναίκες.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, η μία θέση των ανδρών είναι ήδη κατειλημμένη από τον βουλευτή Χρήστο Γκόκα, οπότε μένουν 2 κενές θέσεις ανδρών και 2 γυναικών.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες της ΗΧΩ, έχουν καταθέσει αίτηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Άρτας και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2019, οι Χρήστος Μέγας και Χρυσοβαλάντης Αθανασίου, που βρίσκονται στην ξεχωριστή λίστα των πρώην υποψήφιων βουλευτών.
Στην άλλη λίστα με τις αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις, όπως αναφέρουν πηγές της ΗΧΩ αίτηση κατέθεσαν ο ενδιαφερόμενος για υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2019 Άλκης Παπαχριστάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων Ιωάννης Παπαλέξης και ο νυν Αντιδήμαρχος Αρταίων Σωτήρης Χρηστούλης.
Φυσικά η λίστα αυτή δεν είναι τελική, αφού λείπουν τα ονόματα των 2 γυναικών που είναι απαραίτητα ώστε να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο, με το όνομα της Κατερίνας Ρίζου να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι σίγουρο από την πλευρά της.

 

Αίτηση ξανά και από τον Άλκη Παπαχριστάκη

 Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ αλλάζουμε σελίδα

Την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφιότητας βουλευτή για την Άρτα δημοσίως έκανε με ανακοίνωσή του ο πρώην Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, και Αναπληρωτής Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Άλκης Παπαχριστάκης.
«Υπήρξα ανέκαθεν “ΣΤΑΘΕΡΌΣ” και πιστός στις αξίες και στις αρχές του ΠΑΣΟΚ, και παραμένω πάντοτε Στρατιώτης ταγμένος σε κάθε προσπάθεια για την πολυπόθητη ολική επαναφορά της παράταξης» επισημαίνει στη δήλωσή του ο Άλκης Παπαχριστάκης.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
«Φίλες και φίλοι,
Με αίσθημα υπευθυνότητας σας ενημερώνω πως υπέβαλα επίσημα το αίτημα υποψηφιότητάς μου για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ‘’ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής’’ στο Νομό Άρτας ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές οριστούν και πραγματοποιηθούν.
Η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη τη ριζική Αναγέννησή της, για να γίνει εφικτή η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Ως εκ τούτου, έλαβα την απόφαση και, με πλήρη συναίσθηση του χρέους μου απέναντι στην παράταξη και τους συντοπίτες μου, έθεσα την υποψηφιότητά μου δια μέσου της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων στον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και στα αρμόδια όργανα του κόμματός μας. Μέσα από την εν γένει πορεία μου, τόσο ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. ΑΡΤΑΣ κατά τα πλέον δύσκολα χρόνια, όσο και ως Αναπληρωτής Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, έχω τη βεβαιότητα πως απέκτησα την απαιτούμενη εμπειρία, προκειμένου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις τις υπηρεσίες που μου αναλογούν στον τόπο όπου γεννήθηκα και ζω.
Υπήρξα ανέκαθεν “ΣΤΑΘΕΡΌΣ” και πιστός στις αξίες και στις αρχές του ΠΑΣΟΚ, και παραμένω πάντοτε Στρατιώτης ταγμένος σε κάθε προσπάθεια για την πολυπόθητη ολική επαναφορά της παράταξης, κι ευρισκόμενος ξανά στην Πρώτη Γραμμή της μάχης που θα δώσουμε, με στόχο μια καλύτερη Ελλάδα και ένα καλύτερο αύριο για την Αγαπημένη μας Άρτα, για την Νέα Γενιά, για την Ανάπτυξη του Νομού μας.
Για τους λόγους αυτούς επέλεξα ΣΉΜΕΡΑ να γνωστοποιήσω επισήμως και στους συμπολίτες μου ειδικότερα και στους συμπατριώτες μου συνολικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποψηφιότητά μου ως βουλευτή στο Νομό Άρτας, γιατί στην Πολιτική ΔΕΝ υπάρχει ποτέ το ‘’νωρίς’’.
Πιστεύω ακράδαντα στην τελική επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο, και θα σταθώ κι αυτήν τη φορά δίπλα σε όλους τους πολίτες της Άρτας, ενεργώντας σταθερά με ήθος κι απόλυτα εναρμονισμένος με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος
ΜΕ ΤΙΜΉ
ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ».

Νίκος Ανδρουλάκης: Δώστε μας την ευκαιρία-Η σοσιαλδημοκρατία προτείνει λύσεις 
«Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε την ζημιά που έκαναν Τσίπρας –Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία δια της ψήφου στην παράταξη μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, άσκησε αυστηρή κριτική στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και έθεσε ξανά επιτακτικά την πρόταση του για επιβολή πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή. «Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με την πρόταση τους κλείνουν το μάτι στην κερδοσκοπία. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε: πλαφόν στη χονδρική. Αυτό σημαίνει απόφαση Βρυξελλών. Αντίθετα, εγώ υποστηρίζω το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, και σημαίνει απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αύριο το πρωί» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε πολύ. Όταν τρέχεις πολύ με το αυτοκίνητο και φρένο να πατήσεις , μπορεί να μην αποφύγεις το ατύχημα. Τρέξαμε πολύ χωρίς να έχουμε καθαρά τα γεωπολιτικά δεδομένα των επιλογών μας. Αυτό έπαθε η κυβέρνηση. Για να «πουλήσει» ο κ. Μητσοτάκης το προφίλ ενός «πράσινου» πολιτικού που επιταχύνει τις εξελίξεις, ενώ φαινόταν σε όλο τον κόσμο ότι οδεύουμε προς μια κρίση. Θα με ρωτήσετε: Είσαι μάγος ή προφήτης; Από το 2014 με τα γεγονότα στην Κριμαία, γνωρίζαμε ότι υπάρχει ισχυρό σενάριο ενεργειακής σύγκρουσης με τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Αναφερόμενος στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών επισήμανε ότι: «Δεκανίκι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα λάθη της ΝΔ γιατί φοβάται την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργικό θώκο. Εμείς λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε την ζημιά που έκαναν Τσίπρας –Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία δια της ψήφου στην παράταξη μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Για μια εποχή πραγματική κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».

Απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες και σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είδα ένα συνέδριο, όπου αποθεώθηκε ο κ. Πολάκης. Είναι προοδευτικό ένα κόμμα που αποθεώνει έναν πολιτικό του οποίου η συμπεριφορά στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής; Δεν ταυτίζω μια τέτοια συμπεριφορά με ένα προοδευτικό μέτωπο. Είμαι υπέρ των συνεργασιών με αξιακό όμως τρόπο. Δεν μπαίνω σε μια περιπέτεια διανομής εξουσίας με παλαιούς πρωταγωνιστές. Πάρα πολύ δημοκρατικοί πολίτες ψήφισαν τον κ.Μητσοτάκη για να φύγει ο κ.Τσίπρας και τώρα έχουν απολύτως απογοητευτεί. Βλέπουν μια κυβέρνηση, όπου για όλα αποφασίζει μια κλειστή παρέα του Μαξίμου. Το επιτελικό κράτος είναι επιτελικό χάος της παρέας του κ. Μητσοτάκη και το είδαμε στις φυσικές καταστροφές, στην πανδημία και σε όλα τα επίπεδα. Λέω λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους: Δώστε μας την ευκαιρία. Η σοσιαλδημοκρατία προτείνει λύσεις και έχουμε θέσεις για μια κοινωνικά βιώσιμη ανάπτυξη».