Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας για τις εκτάσεις που βρίσκονται σε περιοχές NATURA

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις ασαφείς οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ορθή χρήση επιλέξιμων εκτάσεων που βρίσκονται σε περιοχές NATURA.
Ειδικότερα επισημαίνουν ότι για ακόμα μία χρονιά ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αποσαφηνίζει στην σχετική ανακοίνωση τις γεωργικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν εντός των περιοχών NATURA, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων. Με αποτέλεσμα, παρόλο που οι δηλώσεις ΟΣΔΕ βρίσκονται σε εξέλιξη, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα απαιτηθούν επιπλέον έλεγχοι για την επιλεξιμότητα ή όχι της καλλιέργειας, αν και δεν υπάρχουν οι αναγκαίες αποφάσεις διαχείρισης των περιοχών.
Τέλος ερωτούν τον κ. Υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί το ζήτημα και με τον οποίο ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα δώσει σαφή πληροφόρηση για το τι επιτρέπεται στις περιοχές NATURA, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις ελλείψεις στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των ορεινών και νησιωτικών περιοχών. Επίσης ερωτούν πότε θα καταβληθούν οι ενισχύσεις για το «πρασίνισμα», του έτους 2021, στους δικαιούχους με καλλιέργειες εντός των περιοχών NATURA.