Ακυρώθηκαν τα πλωτά;

Η είδηση είναι σημαντική και την έδωσε προχθές ο Αντώνης ο Κοντός στο 2ο Αντάμωμα Ετεροδημοτών που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στη Ροδαυγή….

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Αντώνης Κόντος, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην ομιλία του είπε: «Σήμερα θα αναφερθώ σε κάτι ευχάριστο για την περιοχή μας ! Να γκρινιάζουμε μεν , διότι λένε πως αν δεν κλάψει το παιδί δεν του δίνει η μάνα να φάει! Όταν όμως γίνεται κάτι σωστό, όταν κάποιος αγώνας δικαιώνεται θα πρέπει να το λέμε!

.»Αναφέρομαι στην ακύρωση του φωτοβολταϊκού πάρκου πού ήθελε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να κατασκευάσει, μέσα στη λίμνη! Εγώ νόμιζα πως θα είναι μία κάλυψη 50 άντε το πολύ 100 στρεμμάτων! Όταν είδα την στην μελέτη 1140 στρέμματα δεν πίστευα στα μάτια μου ! Σαν να καλύπτεται η μισή επιφάνεια της Άρτας μου είπε ο Δήμαρχος!

.»Αν είχε πραγματοποιηθεί αυτή η κατασκευή, το μεσημέρι εδώ στην Ροδαυγή δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε από τη ζέστη . Αφού τα πάνελ θα συμπεριφέρονταν σαν καθρέφτες και η αντανάκλαση της θερμοκρασίας θα έφτανε μέχρι εδώ !» ήταν τα λόγια του Αντώνη Κοντού…

**** Ο Α. Κοντός δεν είπε λεπτομέρειες, αλλά θα μάθουμε πως και γιατί… περίεργο που κάποιος απ΄ τους άλλους φορείς που ήταν αντίθετοι με τα πλωτά φωτοβολταϊκά στο Πουρνάρι δεν ανακοίνωσε κάτι….

Της διαβούλευσης…..
Διαβάζω πως σε διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου για την ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων…νομίζω πως αυτό ενδιαφέρει την Άρτα, καθώς μόλις πρόσφατα έγινε κουβέντα για το Επιχειρηματικό Πάρκο της Άρτας…

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης έθεσε στις 19 Αυγούστου 2022, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιχειρηματικά Πάρκα». Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 2 Σεπτεμβρίου 2022….

Σκοπός του σχεδίου νόμου, όπως αναφέρει το υπουργείο, είναι η θέσπιση του πλαισίου ρύθμισης των Επιχειρηματικών Πάρκων ώστε να επιτυγχάνει την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης και την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και της πράσινης επιχειρηματικότητας.

******Το θέμα λοιπόν είναι αν το νέο σχέδιο νόμου, αλλάζει σημαντικά πράγματα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η φιλοσοφία του δικού μας Επιχειρηματικού Πάρκου ή αν διευκολύνει ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα πράγματα…. Ενδεχομένως κάποιοι από όσους εμπλέκονται (Δήμος, Επιμελητήριο κ.α.), ενημερωθούν και μάθουμε κι εμείς οι υπόλοιποι….

******Σε ότι αφορά την άλλη διαβούλευση με τη διευθέτηση της κοίτης Αράχθου, επειδή της έριξα μια ματιά, νομίζω πως είναι δύσκολο, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά και για οργανωμένους φορείς να μπορέσουν να καταλάβουν τι λέει η μελέτη… όσο για προτάσεις νομίζω πως και να ήθελε κάποιος είναι τόσο μικρή η προθεσμία που δεν προλαβαίνει να καταθέσει κάτι άλλο από όσα η μελέτη περιλαμβάνει…

Single
Όλοι και όλες, που πλέον βρισκόμαστε σε μια…. «ώριμη» ηλικία, έχουμε παραστάσεις από παλιά, που στη σημερινή κοινωνία τις βλέπουμε να εφαρμόζονται και μένουμε έκπληκτοι….

Η είδηση που λέει πως 24χρονη single στο Νότιο Λονδίνο έγινε μαμά με «κιτ γονιμοποίησης» 30 λιρών που αγόρασε online κι ότι έκανε μόνη της σπερματέγχυση και γέννησε τον Ιούλιο ένα υγιέστατο αγοράκι κόντρα στις επικρίσεις γιατρών και ειδικών, μου έφερε στο νου μια βέβηλη ανάμνηση…

Ήταν τη δεκαετία του ’60 που οι σπερματογχύτες της Δ/νσης Γεωργίας είχαν αναλάβει τα καθήκοντα του ταύρου και γύριζαν στα χωριά της Άρτας για να γονιμοποιήσουν τις ντόπιες αγελάδες με βελτιωμένα σπέρματα… οι ταύροι ήταν λειψοί, άσε που και η μεταφορά τους για την «επαφή» ήταν δύσκολη και οικονομικά ακριβή, στην εποχή που κυκλοφορούσαν ακόμα σούστες….

Θυμάμαι μάλιστα πως ο σπερματογχύτης που επισκέπτονταν τη δική μας περιοχή κατά τη διάρκεια της σπερματέγχυσης είχε και μια ευχή που έλεγε κάπως έτσι: «ντουμπου ντουμπου το καζάνι, σερνικό παιδί να κάνει»!!! Καθότι οι ταύροι τότε έπιαναν καλή τιμή στην αγορά…

*****Σήμερα –όπως τουλάχιστον φάνηκε από το εγχείρημα της Μπέιλι Ένις- τα πράγματα για τη σύλληψη σε γυναίκες έγιναν τόσο απλά… Η Μπέιλι Ένις έμεινε έγκυος τον Οκτώβριο του 2021 έγινε μαμά μέσω σπερματέγχυσης με ένα «κιτ τεχνητής γονιμοποίησης» και σπέρμα δότη που βρήκε online.

«Ήθελα να γίνω μαμά από τότε που ήμουν έφηβη και ως λεσβία πάντα ήξερα πως θα έπρεπε αυτό να γίνει μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Δεν επιθυμώ να βρίσκομαι σε σχέση. Απλώς ήθελα ένα μωρό. Ο Λορέντζο είναι απίθανος και μου μοιάζει» δήλωσε η Μπέιλι….

Η σπερματέγχυση «δεν ήταν καθόλου αμήχανη» λέει η Μπέιλι, αποκαλύπτοντας πως αγόρασε ένα κιτ γονιμοποίησης από το ίντερνετ και στη συνέχεια κάλεσε τον δότη σπίτι της. «Έφερε το σπέρμα του και έπειτα με βοήθησε να χρησιμοποιήσω το κιτ. Είχε αποστειρωμένα κυπελλάκια, σύριγγες, τεστ ωορρηξίας κι αυτό ήταν όλο».

******* Νομίζω πως είναι μια πρωτοποριακή πράξη, αν έτσι έχουν τα πράγματα… μάλιστα σε κοινωνίες όπως η δική μας με πληθυσμό που γερνά και φθίνει, το εγχείρημα της Μπέιλι, μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο για το έθνος… τώρα που όλα είναι δύσκολα για τον έγγαμο βίο, τη συμβίωση με άνδρες, τους θανατηφόρους χωρισμούς και τα λοιπά, όποια γυναίκα Single το επιθυμεί μπορεί με ένα «κιτ γονιμοποίησης» κι ένα δότη να γίνει μητέρα… κι ούτε γάμοι, γαμπροί, πεθερές, σύμφωνα συμβίωσης και τα λοιπά…

Αναζητούν τον «εμπνευστή»….

Η παρέμβαση- «φωτιά» για το σκάνδαλο των υποκλοπών που προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και που έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας ρητά και κατηγορηματικά πως την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση έχει ο πρωθυπουργός και πως «δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους», τάραξε όσους προσπαθούν να «εξαφανίσουν» τον Κυριάκο από το κάδρο των ευθυνών…

Μιλώντας στο Κομμένο της Άρτας, κατά την Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας «η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική»….

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος έγινε ακόμα πιο σαφής κάνοντας αναφορά στις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εις βάρος πολιτών αλλ’ ακόμη και θεσμικών παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής μας ζωής, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

********Βέβαια όσα είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόχλησαν τον πρωθυπουργό και την ηγετική ομάδα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας… μαθαίνουμε δε πως αναζητούν τον εμπνευστή της πρόσκλησης του κ. Παυλόπουλου στο Κομμένο… καθότι όλη η ηγεσία στο Δήμο Ν. Σκουφά, πρώην και νυν, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης είναι της δεξιάς… οπότε σου λέει ο Κυριάκος όλο και κάποιος δικός μας την έκανε….

Ίσια κι όμοια…
Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής (πρώην παρακοιμώμενος του κυβερνητικού συστήματος ΣΥΡΙΖΑ): «Τούτος ο Αύγουστος ήταν μια υψικάμινος πολιτικής γνώσης και αυτογνωσίας, που έκανε λιώμα λέξεις, έννοιες, θέσεις και θεσμούς: μας είπαν ψέματα πολλά / ψέματα σήμερα μας λένε ξανά / κι αύριο ψέματα ξανά θα μας πουν / ψέματα μας λένε οι εχθροί μας, μα κι οι φίλοι μας με ψεύτικες αλήθειες μας κοιμίζουν, όπως τότε, στα πέτρινα χρόνια, τραγούδαγε ο Μίκης Θεοδωράκης»…

Και παρακάτω λέει ο Τσαγκρής: «Τούτο τον Αύγουστο, διά στόματος Αλέξη Τσίπρα, μάθαμε ότι ο κος Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα “ανέμελος” πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία…»

******Όχι φίλε μου… όσο και να θέλετε να υποβαθμίσετε τη συμβολή του Νίκου Ανδρουλάκη στην αποκάλυψη του «Μητσοτάκης – Gate», όσο και να θέλετε –ως συνήθως- να «καπελώσετε» τις εξελίξεις ο κόσμος ξέρει: τον Ανδρουλάκη παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης… όχι τον Τσίπρα! Ο Ανδρουλάκης αντιστάθηκε στις πιέσεις να μη μιλήσει, όχι ο Τσίπρας… Ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε τις ευθύνες Μητσοτάκη…

Και γράφει ακόμη ο Τσαγκρής: «Μάθαμε ακόμα, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση επειδή είχε επαφές με Κινέζους δράκους, Αρμένιους ή Ουκρανούς μαχητές του Αζόφ…. Κι ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικού κινδύνου…»!

*******Εντάξει… κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες, κ. Τσαγκρή; Αν δεν αποκαλύπτονταν η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ποιος θα ασχολούνταν με τον Κουκάκη; Και ποιος θα μιλούσε για «Μητσοτάκης – Gate»; Αλλά, εσείς εκεί, άσσοι στο καπέλωμα: ίσια κι όμοια, ο Ανδρουλάκης με τον Κουκάκη…

Ο Γιώργος Μάγκας, ΖΕΙ!!!

Η «είδηση», ότι απεβίωσε o «βασιλιάς του κλαρίνου» Γιώργος Μάγκας, ξεβράκωσε ακόμη μια φορά το θέμα της ενημέρωσης απ’ το facebook και τα λοιπά fast track media… που τελικά είναι πρωταθλητές της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων. Και στην περίπτωση, του Γιώργου Μάγκα, δυστυχώς, υπήρξε κατάφωρη παραβίαση της δεοντολογίας, καθώς απουσίαζε κάθε έλεγχος της πηγής της πληροφορίας και η διασταύρωση της είδησης… άρκεσε που την «είδηση» την έβγαλε ο «αρχιερέας» των θανατηφόρων ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ο Σπύρος Μπιμπίλας…

Από εκεί και μετά την πρακτική της αναπαραγωγής –για να «προλάβουν»- ακολούθησαν χωρίς έλεγχο επαγγελματίες δημοσιογράφοι και αξιόπιστα Μέσα. Και ο Γιώργος Μάγκας ήταν πεθαμένος μέχρι να «αναστηθεί»!!! όμως έγκυρη πληροφόρηση θάβεται από ανάλογες πρακτικές….

Δυστυχώς η αναπαραγωγή δημοσιεύσεων ιδιωτών (έστω και του Μπιμπίλα…) απ’ το facebook χωρίς έλεγχο ευτελίζει την ποιότητα της άλλης, της κανονικής ενημέρωσης… Η διασταύρωση της είδησης που είναι ο βασικός κανόνας της κανονικής δημοσιογραφίας δεν πρέπει να τον παραβιάζει κανένας ακόμη κι αν «χάσει» την πρωτιά…

Ν.Α.Σ.