Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας για τη μείωση αποζημιώσεων των αναλώσιμων υλικών στους διαβητικούς

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση του ΕΟΠΥΥ για μείωση των αποζημιώσεων των αναλώσιμων υλικών υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς.
Τονίζουν χαρακτηρίστηκα ότι ο εν λόγω Οργανισμός Υγείας εξέδωσε, τον μήνα όπου η πλειονότητα των πολιτών είναι σε διακοπές, μία σημαντική απόφαση με την οποία μειώνεται η αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης για τους διαβητικούς τύπου 1. Συγκεκριμένα η μείωση αυτή φτάνει περίπου τα 130€ το μήνα, μιας και η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πηγαίνει στα 20€, ενώ ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες το μήνα.

Επίσης σημειώνουν ότι γίνεται εξίσωση της μηνιαίας αποζημίωσης για τρεις αισθητήρες γλυκόζης, οι οποίοι είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση των ασθενών στα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και να οδηγούνται στη χρήση παλαιού τύπου αναλωσίμων, για τα οποία έχουν μηδενική συμμετοχή……
Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεδομένου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων διάθεσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην ελληνική αγορά και ότι πρωτεύων στόχος του Υπουργείου Υγείας θα έπρεπε να είναι η εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και όχι η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση ευάλωτων πολιτών σε μια εποχή που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει προκαλέσει η απόφαση του ΕΟΠΥΥ και Πως καθορίστηκαν οι τιμές των Αποζημιούμενων Προϊόντων.