Χρ. Καλογήρου: Εργαζόμαστε συστηματικά για τη στήριξη της χοιροτροφίας

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥπΑΑΤ συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Χριστιάνας Καλογήρου με αντιπροσωπεία της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Γιάννης Μπούρας, τα μέλη Δημήτρης Στραβογιάννης από την Κατερίνη, Γιώργος Κελαϊδίτης από την Εύβοια, Γιώργος Χρήστου από το Αγρίνιο, Χρήστος Σταυρινάκης από τη Δράμα, Αναστάσιος Κελεμπέκης, Παναγιώτης Τσικάκης και οι Γενικοί Διευθυντές Απόστολος Πολύμερος και ο Θωμάς Αλεξανδρόπουλος.
Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με κυρίαρχο την αύξηση του κόστους παραγωγής και την ανάγκη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Οι εκπρόσωποι των Χοιροτρόφων έθεσαν, επίσης, μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η ευζωία και η ένταξη του κλάδου στο μέτρο στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η προκήρυξη του μέτρου για τη βιοασφάλεια, η οργάνωση Μητρώου χοιροειδών.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κα. Καλογήρου δήλωσε: «Αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και εργαζόμαστε συστηματικά για τη στήριξη της χοιροτροφίας και την ενίσχυση του εισοδήματος των χοιροτρόφων μας».

Followgreen Δήμου Αρταίων- Παίξε & Κέρδισε Δώρα
Το Followgreen Δήμου Αρταίων μας καλεί να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τον Zero Waste τρόπο ζωής. Μαθαίνουμε πως μέσα από απλές καθημερινές πρακτικές μειώνουμε το πλαστικό μας αποτύπωμα.
Λάβε μέρος στο Green Mission «Zero Waste οικολογικές πρακτικές» & Κέρδισε ένα Γυάλινο Οικολογικό Ποτήρι www.followgreen.gr/arta/Mission/Single/3278
Κάθε μήνα, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – GreenMission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.
Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση
Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του GreenMission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Αναφορά προς το υπουργείο ΠΡΟΠΟ: Μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στα Ιωάννινα
Ως κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, σχετικά με τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στο Νομό Ιωαννίνων.
Με την αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, επισημαίνεται πως παρά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΔΑ Ιωαννίνων με έμψυχο δυναμικό, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της αύξησης του μέσου όρου ηλικίας, η κυβέρνηση της ΝΔ «ακυρώνει» ουσιαστικά το αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων διά των υπηρεσιακών της εκπροσώπων.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κάνει λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία» και ζητάει να διορθωθεί άμεσα η αδικία, καλώντας τους αρμόδιους να αναλογιστούν την πράξη τους και να προβούν σε επαναληπτική συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Δήμος Ιωαννιτών: Δημοπρατούνται οι «Γωνιές Ανακύκλωσης»
Στην έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων δημοπράτησης για την προμήθεια του εξοπλισμού στο υποέργο «δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης» προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.
Η πράξη είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία 11 Γωνιών Ανακύκλωσης με ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα λειτουργίας.
Οι πέντε γωνιές ανακύκλωσης θα είναι υπόγειες και οι έξι επιφανειακές.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων δύο απορριμματοφόρα οχήματα ανακύκλωσης.
Οι έντεκα «Γωνιές Ανακύκλωσης» στοχεύουν στη συλλογή επιμέρους ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών. Με την εγκατάσταση και λειτουργία θα επέλθει μείωση των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και κατ’ επέκταση μείωση του κόστους διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου.
Επιπλέον, θα αποτελέσουν πόλους βιωματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πολίτες αλλά και για τους μαθητές που θα μπορούν να τις επισκέπτονται.

Δήμος Ηγουμενίτσας: ξεκινά το πρόγραμμα: “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ”
Το τμήμα Αθλητισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκινά τις εγγραφές για το πρόγραμμα: “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ” από σήμερα, έως την έναρξη των μαθημάτων. Θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα. Τα πρωινά τμήματα θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου», ενώ τα απογευματινά στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου. Οι η ημέρα έναρξης και το ωράριο του προγράμματος θα ανακοινωθεί με την πρόσληψη του/της Κ.Φ.Α. με νέο δελτίο τύπου.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται συμπληρώνοντας την πρότυπη αίτηση (εδώ), η οποία υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου, και αποστέλλοντάς την μαζί με την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής :
• στο email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr
• στο fax: 2665360019 ή
• αυτοπρόσωπος στο τμήμα Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. στο παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας (Ελευθερίας 7).
Πληροφορίες καθημερινά στο τηλέφωνο: 2665360019 (ώρες γραφείου) στον Υπεύθυνο προγράμματος-εγγραφών κ. Αλέξανδρο Γιαννακό.
Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα (τρεις φορές την εβδομάδα).