5-0 το σκορ στα Λιβάδια!!!

Σε κλίμα έντασης ο πρώτος γύρος για τη χωροθέτηση του ΕΠΙΧΠΑ

Αρνητική η γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου

Τσιρογιάννης: δεν τόλμησε η τοπική κοινωνία της Καλαμιάς

Ο δεύτερος γύρος θα παιχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμιάς, το οποίο στην ουσία ήταν κάτι σαν γενική συνέλευση, για τη χωροθέτηση του ΕΠΙΧΠΑ στη θέση «Λιβάδια».
Με την παρουσία του Δημάρχου Αρταίων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας, δημοτικών συμβούλων και των μελετητών, επαναλήφθηκε το σκηνικό των ημερών Πανοζάχου-Παπαβασιλείου, με τη συζήτηση να διεξάγεται σε σκηνικό έντασης, με κατοίκους να διακόπτουν τους ομιλητές και με τους τοπικούς συμβούλους να βρίσκονται υπό πίεση, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν προδιαγεγραμμένο.
Το μοναδικό επιχείρημα που επαναλαμβάνονταν από τους παραβρισκόμενους κατοίκους της Καλαμιάς ήταν πως η περιοχή είναι «γη υψηλής παραγωγικότητας», ενώ ακούστηκε και η πρόταση η περιοχή αυτή να δοθεί για να γίνουν θερμοκήπια.

Η συζήτηση ήταν μέχρι και επεισοδιακή, σε ορισμένες στιγμές, αφού οι αντιπαραθέσεις έφτασαν μέχρι και σε προσωπικό επίπεδο, με το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμιάς να αποφασίζει τελικά ομόφωνα (5-0) αρνητικά για τη χωροθέτηση του ΕΠΙΧΠΑ στη θέση Λιβάδια.
Αναλυτικός ήταν στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης για τους λόγους που επιβάλλεται να γίνει το ΕΠΙΧΠΑ στη Καλαμιά, επαναλαμβάνοντας, αν και διακοπτόμενος από τους παραβρισκόμενους, τα επιχειρήματα υπέρ του Πάρκου.
Τα επιχειρήματα του Επιμελητηρίου για τη χρησιμότητα του Πάρκου στην εγκατάσταση επιχειρήσεων, ανέπτυξε ο πρόεδρος Γιάννης Γκοιλομάζος.
Έκπληξη ήταν η στάση των επικεφαλής των παρατάξεων ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, που αυτή τη φορά πήραν το μέρος των διαμαρτυρόμενων κατοίκων με τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη να μην λαμβάνει θέση, με τα «ναι μεν, αλλά» και τη Τζένη Ταπραντζή να λέει πως είναι με το λαό, αλλά και να μεταθέτει τη συζήτηση για μετά τις εκλογές.

Σταθερή στη θέση της παρέμεινε η εκπρόσωπος της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, η οποία υπενθύμισε πως Η ΠΑΡΆΤΑΞΗ είχε ψηφίσει αρνητικά όταν είχε τεθεί το θέμα προς συζήτηση.
Απούσα ήταν η δημοτική παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, μετά την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμιάς, με ανάρτησή του, κάνει λόγο πως η τοπική κοινωνία της Καλαμιάς δεν τόλμησε να κάνει το βήμα μπροστά, αν και θεωρεί πως η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου δεν είναι επί της ουσίας επειδή όπως σημειώνει «το τοπικό μπερδεύτηκε και νόμισε ότι αδειοδοτεί το επιχειρηματικό πάρκο».

Σκληρή απάντηση Τσιρογιάννη
Δειλία προσάπτει στους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Χρήστος Τσιρογιάννης, σημειώνοντας στην ανάρτηση πως «είμαστε στα δημόσια πράγματα για να παίρνουμε αποφάσεις και να έχουμε το θάρρος του λόγου μας, όχι για να δειλιάζουμε» και τονίζει πως «Δεν επιφυλάσσω όμως, πλέον, τον σεβασμό για τους πολιτικούς μου αντιπάλους που σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι δίστασαν να πάρουν θέση. Και ας έχουν κάνει και Δήμαρχοι και ψήφισαν υπέρ αυτής της έκτασης το 2012».
Σε ότι αφορά τους κατοίκους της Καλαμιάς που προσήλθαν στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος επιτίθεται λέγοντας Λ»υπάμαι αυτούς που προσήλθαν αδιάβαστοι σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα. Σ αυτούς που μάσησαν και αναμάσησαν ψέματα και ανακρίβειες» υπογραμμίζοντας ξανά πως για το Λιβάδια υπάρχει ενδιαφέρον από «ιδιωτικά συμφέροντα που φανερώθηκαν δημοσίως ποια είναι».
Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων, δεν κλείνει το θέμα, αφού φέρεται αποφασισμένος να το φέρει για τελική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, αναφέροντας στην ανάρτηση «Εύχομαι, μέχρι την ώρα των τελικών αποφάσεων να πρυτανεύσει η λογική».

Η ανάρτηση του Δημάρχου
Ο Χρήστος Τσιρογιάννης στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σημειώνει αναλυτικά τα εξής: «Δυστυχώς, δεν τόλμησε η τοπική κοινωνία της Καλαμιάς να κάνει το βήμα μπροστά, το βήμα για ένα καλύτερο αύριο.
Με ψήφους 5-0 η γνώμη του τοπικού συμβουλίου είναι αρνητική, όχι όμως επί της ουσίας. Διότι το τοπικό μπερδεύτηκε και νόμισε ότι απόψε αδειοδοτεί το επιχειρηματικό πάρκο.
Λυπάμαι ειλικρινά που τα fake news επικράτησαν, αλλά σέβομαι τους ανθρώπους που φοβούνται. Δεν επιφυλάσσω όμως, πλέον, τον ίδιο σεβασμό για τους πολιτικούς μου αντιπάλους που σαν άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι δίστασαν να πάρουν θέση. Και ας έχουν κάνει και Δήμαρχοι και ψήφισαν υπέρ αυτής της έκτασης το 2012, δυστυχώς έχουν ξεχάσει το προφανές: είμαστε στα δημόσια πράγματα για να παίρνουμε αποφάσεις και να έχουμε το θάρρος του λόγου μας, όχι για να δειλιάζουμε. Να είμαστε χρήσιμοι για
τον τόπο και όχι αρεστοί στους λίγους.
Λυπάμαι όμως ακόμη περισσότερο, σ ‘ αυτούς που προσήλθαν αδιάβαστοι σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα. Σ αυτούς που μάσησαν και αναμάσησαν ψέματα και ανακρίβειες.
Η Άρτα δεν χρειάζεται ούτε τα μεν ούτε τα δε.
Εύχομαι, μέχρι την ώρα των τελικών αποφάσεων να πρυτανεύσει η λογική.
Όπως είπα πολλές φορές, το δικό μας “συμφέρον” είναι ένα και λέγεται “δημόσιο συμφέρον”.
Αυτοί που ταυτίστηκαν με τα ιδιωτικά συμφέροντα που φανερώθηκαν δημοσίως ποια είναι ή κρύφτηκαν πίσω απ’ αυτά, αλήθεια τι συμφέρον έχουν;».