Κλιμάκιο της Ν.Δ. στην Άρτα

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους

Επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες του Νομού

Επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στην Άρτα με τη συμμετοχή του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλου Μαρινάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, στην Άρτα. Οι Γραμματείς Πολιτικής Επιτροπής και Οργανωτικού αντίστοιχα, επισκέφτηκαν τους Δημάρχους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και επισκέφτηκαν τοπικές επιχειρήσεις, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, επισκέφτηκε τους Δήμους Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος συναντήθηκε με τους κατά τόπους Δημάρχους καθώς και με στελέχη των εκεί ΔΗΜΤΟ ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στους Κωστακιούς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
Το της Τετάρτης, απόγευμα συμμετείχαν σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Άρτας, παρουσία κομματικών στελεχών, όπου έγινε μια εκτενής παρουσίαση του κυβερνητικού έργου καθώς και οι καλές πρακτικές για τον σχεδιασμό και την ετοιμότητα των εκλογών όποτε αυτές αποφασιστούν.

Με ανακοίνωσή του πρόεδρου της η ΔΕΕΠ Άρτας, ευχαριστεί τους Γραμματείς για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφτούν την Άρτα και εγώ προσωπικά σαν Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Άρτας να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη που δούλεψαν για την άρτια οργάνωση της επίσκεψης.
«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της ΝΔ στο Νομό Άρτας, συναντηθήκαμε με αυτοδιοικητικούς φορείς και επισκεφτήκαμε Ακούσαμε τα θέματα και τις ανησυχίες των πολιτών και ενημερώσαμε από κοντά για το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση στην Άρτα τα τελευταία 3 χρόνια» σημείωσε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος.
Πιο αναλυτικά, κατά την επίσκεψη στην Άρτα ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στυλιανός Κονταδάκης, και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο και τους πολιτευτές Ευστάθιο Γιαννούλη και Ντίνο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Άρτας Νίκο Σπύρου και περιφερειακούς συμβούλους, επισκεφτήκαν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Ψαθά, παρουσία του Περιφερειαρχή κ. Καρχιμάνη, όπου έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα του Νομού και κυρίως για τα προβλήματα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της περιοχής εστιάζοντας στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης αλλά και των τιμών στα Ακτινίδια, τα Εσπεριδοειδή και της Ελιάς.

Στο Δημαρχείο Άρτας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και στο Δημαρχείο Νικολάου Σκουφά συναντήσαν την Δήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις επιχειρήσεις Όμιλο Κολιός-ΑΕΒΕ-ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων Αγροτικών Προϊόντων και τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο κ. Πετανίτη και στελέχη του συνεταιρισμού για τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Κλάδου.

Στους ορεινούς Δήμους
Ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε τον ορεινό όγκο του Νομού όπου στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χασιάκο και στελέχη της ΔΗΜΤΟ και στον Δήμο Καραϊσκάκη τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο.
Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, έθεσε θέματα που απασχολούν το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στον τομέα της εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και τα εξής:
– Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται με την μετακίνηση των μαθητών στον ορεινό όγκο της Άρτας. Με το ισχύον καθεστώς, σε πολλά χωριά δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον ούτε το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., ούτε κάτοχοι ταξί με αποτέλεσμα να έχει την ευθύνη μεταφοράς ο γονιός. Αυτό λόγω των εργασιών (κτηνοτρόφοι αγρότες) αλλά και λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, σε πολλές περιπτώσεις δε, γονείς δεν έχουν αυτοκίνητο.
– Χρειάζεται υποστήριξη σε όλες τις σχολικές μονάδες από σύγχρονο εξοπλισμό (κομπιούτερ , Διαδραστικούς πίνακες κλπ).
– Να ενταχθούν όλες οι Σχολικές μονάδες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στα σχολικά γεύματα, καθώς σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία, τα οικονομικά μεγέθη των Δημοτών μας, μας κατατάσσουν στους φτωχότερους δήμους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.