Χριστούγεννα 2022. Πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε ανοίγουν

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 έως και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023, για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Ως εκ τούτου τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολείων (κλείνουν) είναι η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι (ανοίγουν) την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Εκτύπωση, πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2023
Πως θα εκτυπώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet; Χρειάζεται ΑΦΜ και αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας (οχήματος). Γράφουμε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας στα πεδία όπου μας ζητείται και ακολούθως εκτυπώνουμε (κλικ στην εκτύπωση) το έντυπο, βάσει του οποίου θα πληρώσουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας (Τράπεζες, ΕΛΤΑ)
Το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας 2023 για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023, θα περιλαμβάνει και έναν QR Code.
Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.
Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου
Συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, σε τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 13:00 (Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος).
Πίνακας θεμάτων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου (18-11-2022)
1.Θέσεις – Προτάσεις της ΠΕΔ Ηπείρου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ (Βόλος, 21-23 Νοεμβρίου 2022)
2.Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
3.Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις υποχρεώσεις των ΟΤΑ στην διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεών τους
4.Έγκριση συμμετοχής της ΠΕΔ Ηπείρου στο έργο με ακρωνύμιο «Streets for citizens» στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Euro-MED και ειδικότερα της αποστολής για την Προώθηση Πράσινων Χώρων Διαβίωσης.
5.Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Διαγωνισμού για την αξιολόγηση των Δικαιολογητικών Συμμετοχής και των Τεχνικών Προσφορών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου του υποέργου «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5068870)
6.Ορισμός εκπρόσωπων σε Συμβούλια και Επιτροπές
7.Συζήτηση επί θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος

Δήμος Ιωαννιτών: Ο αθλητισμός συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων
Σε ημερίδα που διοργάνωσε η HIGGS με θέμα “Κοινωνικά ζητήματα και χρήση του τετραπλού έλικα για την αντιμετώπισή τους” συμμετείχε και ο Δήμος Ιωαννιτών με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Τσόλη που αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο και αφορούν την κοινωνικοποίηση των νεαρών προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό του Κατσικά.
Ο κ. Τσόλης τόνισε ότι ο αθλητισμός συνιστά μια διαδικασία που οι συμμετέχοντες καλούνται να διαμορφώσουν κοινούς στόχους και αξίες και να αποτελέσουν παράγοντα κοινωνικοποίησης των ατόμων που συμμετέχουν με όρους ισοτιμίας και σεβασμού προς κάθε άνθρωπο , ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία και την οικονομική κατάσταση του καθενός.
Τέλος ευχαρίστησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Μετάδραση” για την άριστη συνεργασία σε κοινές αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή των νεαρών προσφύγων και προανήγγειλε αθλητική εκδήλωση με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της “ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ” στον Δήμο Πωγωνίου στην οποία θα συμμετέχουν προσφυγόπουλα και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καλπακίου στις 14 Δεκεμβρίου όπου μεταξύ των άλλων θα παρευρεθούν και γνωστοί Ολυμπιονίκες.

Παιχνίδια στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας
Δυο παιχνίδια βόλεϊ και δυο μπάσκετ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου, 19 και 20 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.
Οι αγώνες βόλεϊ είναι για την Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών και για την Κ21 Αγοριών, ενώ τα δυο ματς μπάσκετ για την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και για την κατηγορία Νέων Ανδρών.
Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
Σάββατο 19 Νοεμβρίου:
18.00: Βόλεϊ Α2 Εθνική Γυναικών / ΑΣ Γιάννενα – ΑΣ Αργώ Βόλου.
Κυριακή 20 Νοεμβρίου:
13.00: Μπάσκετ Νέων Ανδρών (U21) / Βίκος Falcons-Τρίκαλα
15.00: Μπάσκετ Ανδρών Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ / Αστράκα – Γ.Ε. Κέρκυρας
17.00: Βόλεϊ Κ21 Αγοριών / ΑΣ Γιάννενα – Πανηπειρωτικός ΓΣ.