Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει τα παιδιά για τα δικαιώματα τους

Ο Δήμος Ιωαννιτών, ως μέλος του Δικτύου των Πόλεων Φιλικών για τα Παιδιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού υλοποιεί μια δέσμη δράσεων με επίκεντρο τα δικαιώματα τούς.
Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και στελέχη του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» υλοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για τα δικαιώματα τους.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και να τα κατανοήσουν μέσα από το παιχνίδι.
Παρόμοιες δράσεις θα υλοποιηθούν και σε άλλα σχολεία του Δήμου στοχεύοντας στην εκπαίδευση των παιδιών όσον αφορά τα δικαιώματα τους.

Έκθεση νομισματικής συλλογής στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του σχολείου μας,
κ. Θωμάζου Δημήτρη , στις 21 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα στο σχολείο.
Τα νομίσματα προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.
Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης. Θεωρούμε ότι η έκθεση αυτή συνιστά μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, υπό το πρίσμα του «μέσου συναλλαγής» που χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας, τη δραχμή.
Για την καλύτερη κατανόηση, δε, της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής θα υπάρχει κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγράφεται η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα.
Επίσης ο κ. Θωμάζος, έδωσε πολλές ιστορικές πληροφορίες σχετικά με τα νομίσματα και χαρτονομίσματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.
Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκαν από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας

Κώστας Μπάρκας: απλήρωτοι αγρότες για εκκαθαρισμένες ζημιές του 2021 
Το μπάχαλο με τις πληρωμές των αποζημιώσεων των αγροτών, που ενώ ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει ότι πληρώνει προκαταβολές αποζημιώσεων για το 2022, όταν δεν έχουν πληρωθεί ακόμα εκκαθαρισμένες ζημιές του 2021, φέρνουν στη Βουλή σαράντα πέντε (45) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, για τις ζημιές του 2021 ο ΕΛΓΑ είχε ανακοινώσει πληρωμή για το τέλος Σεπτεμβρίου, που δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, ανακοινώνονται, αλλά και γίνονται, πληρωμές προκαταβολών για τις ζημιές του 2022. Ένα αλαλούμ, ενδεικτικό της ευκαιριακής τακτικής του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ζητούν απαντήσεις για το πόσα χρήματα χρωστάει ο ΕΛΓΑ στους αγρότες από ζημιές προηγούμενων ετών και για ποιο λόγο αναβλήθηκε και δεν έχει γίνει ακόμα η πληρωμή του Σεπτεμβρίου που αφορούσε ζημιές του 2021.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων των υποψηφίων Φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ορίστηκε η Δευτέρα 12-12-2022.
1. Οι πρωτοεξεταζόμενοι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις οικείες τους Περιφερειακές Ενότητες-Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ώστε να πρωτοκολληθούν εκεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 05-12-2022.
2. Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:
α) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26510-87138 & 26510-87131
β) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26813-63511 & 26813-63512
γ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 26653-60184
δ) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26823-62113 & 26823-62112
ε) Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής-Γραμματειακής Υποστήριξης (κ. Ζαχαράκης) στα τηλέφωνα, 2108208787, 2108208791 ή 2108208708
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (μόνο για πρωτοεξεταζόμενους) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40, ΑΘΗΝΑ)
3. Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους υποχρεωτικά μάσκα προσώπου και να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας πριν από την ημερομηνία των εξετάσεων σχετικά με το τι προβλέπεται από την τρέχουσα Κ.Υ.Α., σε περίπτωση που υπάρξουν νέα μέτρα.