Ανάσα αισιοδοξίας για όλους τους συνταξιούχους

*του Νίκου Σπύρου

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίζει γενναία αύξηση των συντάξεων μέσα στο 2023. Η αύξηση θα αφορά το σύνολο σχεδόντων συνταξιούχων και σε συνδυασμό με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, οι συνταξιούχοι μας θα δουν να αυξάνεται επιτέλους το διαθέσιμο εισόδημα τους προκειμένου να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουντόσο στον πληθωρισμό όσο και στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Μετά την εκκαθάριση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων που αποτελούσε μία χρόνια πληγή για την ελληνική δημόσια διοίκηση, επέρχονται και ουσιαστικές αυξήσεις συντάξεων από 1/1/2023. Μάλιστα έως το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019, για το 2020 έχει εκδοθεί το 97% των αιτήσεων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2021 ανερχόταν στο 91%. Όσον αφορά το τρέχον έτος, έχει εκκαθαριστεί το 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος Μαΐου 2022, καθώς πλέον είναι εφικτή η έκδοση πολλών συντάξεων ακόμη και σε 60 ημέρες!
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τα εισοδήματα των συνταξιούχων, αποδεικνύοντας πως είναι δίπλα στις ανάγκες των ευάλωτων κατηγοριών του πληθυσμού. Σεβόμαστε την τρίτη ηλικία και είμαστε απόλυτα συνεπείς στις δημοσιονομικές μας δεσμεύσεις.

Είναι γεγονός ότι πλέον οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εκδίδουν πάνω από 1.250 συντάξεις την ημέρα, ενώ μέσα στους τελευταίους 22 μήνες εκδόθηκαν πάνω από 470.000 συντάξεις. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνησής μας καθώς πλέον εξασφαλίζουμε ταχύτητα στην απονομή των συντάξεων, όταν πριν από μερικά χρόνια αυτό φάνταζε ανέφικτο.
Προχωράμε με σταθερά βήματα προνοώντας για όλες τις κατηγορίες των πολιτών κάνοντας πράξη όσα υποσχεθήκαμε. Από τον νεότερο έως τον μεγαλύτερο, από τον εργαζόμενος έως τον συνταξιούχο, είμαστε δίπλα σε όλους με πράξεις και όχι με λόγια!

Ο Νίκος Σπύρου είναι Πρόεδρος ΔΕΕΠ Άρτας