Ο Χρήστος Γκόκας για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», όπως έχει ορισθεί η 25η Νοεμβρίου, προέβη στην παρακάτω Δήλωση:
«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μια λυπηρή πραγματικότητα, με θύματα τις γυναίκες παγκοσμίως. Δυστυχώς, η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά αντίθετα η πραγματικότητα αυτή, αποτελεί μια διαχρονική παθογένεια, που εντάθηκε τα τελευταία χρόνια με τις πολλαπλές κρίσεις και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.
Η αύξηση των περιστατικών κάθε μορφής κακοποίησης, δυστυχώς συνοδεύεται και από αύξηση των θυμάτων που χάνουν και την ίδια τη ζωή τους.
Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον να εκλείψουν. Η αρχή έγινε από τις ίδιες τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα σπάζοντας τη σιωπή τους και φέρνοντας στην επιφάνεια αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Απαιτούνται πρωτοβουλίες και δράσεις, ιδίως από την πλευρά της Πολιτείας.
Για την ευαισθητοποίηση όλων μας και την πρόληψη της βίας αυτής.
Με την επέκταση και ενίσχυση των δομών του Δικτύου για την Καταπολέμηση της βίας σε όλη τη χώρα τόσο στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στο επίπεδο της Κρατικής και Δημόσιας Πρόνοιας.
Με δράσεις και μέτρα στήριξης απέναντι στις κακοποιημένες γυναίκες, ώστε να μπορέσουν τα θύματα να αναζητήσουν και να τύχουν της απαραίτητης βοήθειας και υποστήριξης με ασφάλεια.
Με ενημέρωση, ώστε να σταματήσει ο φόβος και η σιωπή, απέναντι σε κάθε μορφή βίας, απειλής και καταπίεσης.
Η Πολιτεία πρέπει να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες, ώστε να διασφαλιστούν όροι πραγματικής ισότητας και ίσων δυνατοτήτων για κάθε συνάνθρωπό μας χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους, και ιδιαίτερα χωρίς τη διάκριση στο φύλο. Όχι μόνο για να διαμορφωθεί ένα ουσιαστικό προστατευτικό πλαίσιο για κάθε θύμα, αλλά για να μην υπάρξουν θύματα στο εξής.»
Επίσης, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, με τη Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης, στο Επιμελητήριο Άρτας.
Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης, ο κ. Γκόκας, συνεχάρη τους διοργανωτές, γι΄ αυτή την πρωτοβουλία και την ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.