Ο Χρήστος Γκόκας στη Βουλή για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών
Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγή, κ. Χρήστος Γκόκας, στην Ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο Νομοσχέδιο για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών, σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να φωτίσει την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και τα ατομικά Δικαιώματα πολιτών μέσα από διάλογο και σύνθεση απόψεων κομμάτων, φορέων και Ανεξάρτητων Αρχών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η ευκαιρία αυτή χάθηκε με πλήρη ευθύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, που κινήθηκαν όλη αυτή την περίοδο, με αποκορύφωμα τη σημερινή καθυστερημένη νομοθέτηση, με σκοπιμότητα, για τη συγκάλυψη, αλλά και την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της παρατυπίας και της παρανομίας.
Ενώ επεσήμανε τη συνδρομή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να στηθεί το δίπολο του διχαστικού και τοξικού λόγου, για την πολιτική εξυπηρέτηση και των δύο.
Και χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε “…Που ήταν η ανάληψη της ευθύνης του Πρωθυπουργού, όταν επέλεξε, το 2019, αμέσως μετά την εκλογή του, να έχει ο ίδιος την εποπτεία, τον έλεγχο επομένως και την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΥΠ; Και δεν δικαιούται να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, το λόγο της παρακολούθησης του;»….
Επί πλέον τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σωστή νομοθέτηση, όταν ο κύριος στόχος αφορά στην εξαφάνιση της ενοχής του ίδιου του Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι η εικόνα-κοκορομαχία των 2 αρχηγών, του κ Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, αποτελεί ασέβεια απέναντι, στον Έλληνα πολίτη, που δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τον Έλληνα παραγωγό που δεν έχει εισόδημα, που πουλάει μισοτιμής και τα έξοδα είναι τεράστια, τους επαγγελματίες, τον βιοτέχνη, τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας.
Επιπρόσθετα τόνισε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κινήθηκε με απόλυτα θεσμικό τρόπο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και κάλεσε την Κυβέρνηση να δεχθεί τις σοβαρές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση, ότι επί 5 μήνες προσπάθησε να πείσει ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί τον ελληνικό λαό, με την επικοινωνιακή της τακτική, προπαγανδίζοντας αυτή την άποψη, με τρόπο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημασία έχει, με θεσμικό τρόπο να φανεί η αλήθεια και αυτό η Κυβέρνηση δεν το συμμερίζεται, αφού έφερε στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο που δε σέβεται τις δημοκρατικές αξίες και τη διαφάνεια, με μια απαράδεκτη νομοθέτηση που προκαλεί τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.