Αθωώθηκε ο διευθυντής του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ για τις καταστροφικές πλημμύρες το 2015

Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αρτας δικάζον ως Εφετείο και με ιδιαίτερη περίσκεψη απάλλαξε μετά από 5 συνεδριάσεις τον διευθυντή του φράγματος Πουρναρίου για τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015.
Η εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε στην απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας που δεν κατασκευάζονται τα οφειλόμενα αντιπλημμυρικά έργα αλλά όταν θα μπορούσε και θα έπρεπε η Εισαγγελική αρχή να ασκήσει την δίωξη δεν το έκανε.
Όπως επεσήμανε και ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Λαμπράκης σε ανάρτησή του “Ο υπογράφων ομιλών και για λογαριασμό των υπερασπιστών της υπόθεσης έγκριτων συναδέλφων μου, εφόσον υπάρξει νομικό έρεισμα αλλά και στον ασφυκτικό χρόνο της παραγραφής θα απευθυνθούμε δια λόγου των εντολέων μας στον Αρειο Πάγο ενώ και σε κάθε περίπτωση θα ζητήσω από την Εισαγγελική Αρχή να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις ευθύνες όσων δεν δρομολόγησαν την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων και απειλητικά κρέμεται πάνω από όλους μας ένα νέο πλημμυρικό καταστροφικό φαινόμενο”.
Καταλήγοντας τόνισε πως “Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Η απαγόρευση είναι η ίδια, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί”.