Θεσσαλονίκη: 14 επιχειρήσεις βραβεύτηκαν στα Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» του ΣΒΕ

«Πίνδος» και «Βίκος» βραβεύτηκαν για τις επενδύσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Απονομή των Βραβείων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 2022» για 8η φορά στη Θεσσαλονίκη, ένας καθιερωμένος θεσμός επιβράβευσης και προβολής της υγιούς μεταποιητικής δραστηριότητας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.
Βραβεύθηκαν 14 επιχειρήσεις οι οποίες, σε μία δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, κατάφεραν να αναπτυχθούν και να διακριθούν ιδιαίτερα. Μετά από 2 χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λόγω της πανδημίας, τα βραβεία απονεμήθηκαν σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο “The Met Hotel”.
Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» και η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «Βίκος» είναι οι δύο εταιρείες από την Ήπειρο που επιλέχθηκαν από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και βραβεύτηκαν καθώς και στις δύο απονεμήθηκε το βραβείο για τις επενδύσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη, στην έναρξη της τελετής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αξίζει να δώσουν από ένα βραβείο σε κάθε μία ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει, να μείνει ζωντανή, όλα αυτά τα τόσο δύσκολα τελευταία 12-13 χρόνια.
“Εκπροσωπώντας, λοιπόν, όλες αυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα βραβεύονται ορισμένες οι οποίες διακρίθηκαν ιδιαίτερα, σε τομείς που εμείς στον ΣΒΕ θεωρούμε πως είναι οι πλέον κρίσιμοι για τον χώρο μας: Εξωστρέφεια. Περιβάλλον. Καινοτομία. Έρευνα και ανάπτυξη. Εταιρική κοινωνική ευθύνη. Απασχόληση. Και βέβαια, επενδύσεις”, ανέφερε η κα Σαράντη.

Τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ», 2022 απονεμήθηκαν στις εταιρείες:
1ο Βραβείο ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΕ
Έπαινο ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
• EURIMAC ΑΕ
• MILKPLAN ΑΕ
2ο Βραβείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΒΕΕ
Έπαινο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
BIOSOLIDS ΑΕ
3ο Βραβείο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕΒΕ
4ο Βραβείο ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΙΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΕΤΕ / B&T COMPOSITES
5ο Βραβείο ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
PALAPLAST ΑΕ
Έπαινο ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ
6ο Βραβείο ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ARIVIA ΑΒΕΕ
Έπαινο ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
GLM ΕΛΛΑΣ ΑΕ
7ο Βραβείο ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
• ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ (ΒΙΚΟΣ ΑΕ)
• ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – H ΠΙΝΔΟΣ
Ειδικό Βραβείο για τις εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις της PEOPLECERT