Γίναμε Σκουπιδότοπος της Κέρκυρας!!!

Μεγάλη «επιτυχία» του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ και των Δημάρχων της Ηπείρου

Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος η δυνατότητα μεταφοράς

Πανηγυρίζουν οι Κερκυραίοι-Τσιμουδιά οι Ηπειρώτες

Θα μπορούσε να είναι και η είδηση της χρονιάς πριν καν μπεί ο νέος χρόνος, αφού το 2023 βρίσκει την Ήπειρο να γίνεται ο σκουπιδότοπος της Κέρκυρας!!!
Οι Δήμαρχοι που μετά από ένα σωρό κινήσεις και υπονομεύσεις του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, ανέλαβαν να διαχειριστούν τη μονάδα ΦΟΔΣΑ, κατάφεραν αυτό που δεν γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, έγινε μέσα σε μια νύχτα: χωρίς να τους λογαριάσει κανείς στην εκπνοή του 2022, ο υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Ήπειρος και τα Γιάννενα γίνονται ένας προορισμός για τα σκουπίδια της Κέρκυρας (και των Διαπόντιων Νήσων). Σύμφωνα με την απόφαση, 21.000 τόνοι σκουπίδια θα μεταφερθούν στη μονάδα επεξεργασίας του ΦοΔΣΑ Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι, για το έτος 2023.

Γίνεται δε αναφορά σε προσωρινή διαχείριση που επιβάλλεται για λόγους δημόσιου συμφέροντος προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη συσσώρευση των αποβλήτων και να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή αυτών, η οποία δεν επιδέχεται αναβολή.
Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων που σε «πανηγυρική» ανακοίνωση, σημειώνει ότι «Το 2023 μπαίνει με μια ευχάριστη είδηση. Διασφαλίζεται η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στη μονάδα των Ιωαννίνων» και πως η υπουργική απόφαση σημαίνει κέρδος για τον Δήμο λόγω «μειωμένου κόστος κατά 20% για την μεταφορά των απορριμμάτων στη μονάδα των Ιωαννίνων» και «διασφάλισης μιας ακόμα εναλλακτικής λύσης για τη μεταφορά και επεξεργασία των απορριμμάτων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για το δημότη».
Η απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με την οποία δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και στο εργοστάσιο που λειτουργεί στο Ν. Ιωαννίνων. Ο Δήμος Κέρκυρας μιλά για σημαντικά οφέλη που αποκομίζει όπως:
1ον) Μειωμένο κόστος κατά 20% για την μεταφορά των απορριμμάτων στη μονάδα των Ιωαννίνων.
2ον) Διασφαλίζεται μία ακόμα εναλλακτική λύση για τη μεταφορά και επεξεργασία των απορριμμάτων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για το δημότη.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, όπου η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου αναφέρει:
«Το 2023 μπαίνει με μια ευχάριστη είδηση. Διασφαλίζεται η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στη μονάδα των Ιωαννίνων, ταυτόχρονα με αυτή της Κοζάνης και με ακόμα χαμηλότερες τιμές.
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε απαλλάξει τους δημότες μας από τον εφιάλτη των σκουπιδιών, διαπραγματευόμενοι και πετυχαίνοντας τη μόνη ρεαλιστική λύση που υπήρχε: τη μεταφορά των απορριμμάτων μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο.
Πετύχαμε δηλαδή αυτό που άλλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο και δε μπορεί να γίνει.
Και το πιο σημαντικό είναι ότι το πετύχαμε χωρίς να υπάρχει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το δημότη. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέες παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο μας.
Προχωράμε μπροστά, Κοιτάμε μπροστά. Δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε για να βελτιώνουμε τη καθημερινότητα των πολιτών στο Δήμο μας».