Προβολές ταινιών από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ στην αίθουσα "ΔΙΩΝΗ"

1η προβολή ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Ιανουαρίου 2023 ΣΤΙΣ 19:00

“Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ” (Groundhog Day,1993)

 

ΑΝΤΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί και μια νέα αρχή!

Τρία χρόνια πανδημίας που κράτησαν την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας μακριά απ’ τη σκοτεινή αίθουσα, όχι όμως και απ’ τις θερινές προβολές μας που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό θερινό ΣΙΝΕ “ΟΡΦΕΑΣ” με μεγάλη επιτυχία χάρη στη δική σας ανταπόκριση. Η ανταπόκριση αυτή είναι και ο λόγος που συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες και τα “εμπόδια” που κατά καιρούς έχουμε συναντήσει. Η πολιτεία οφείλει να διευκολύνει τη δράση των μη κερδοσκοπικών σωματείων που αφιλοκερδώς και εθελοντικά προσφέρουν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας… Δυστυχώς όμως κάποια πράγματα δεν είναι πάντα αυτονόητα! Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε. Απ’ την ίδρυση της Κ.Λ.ΑΡΤ, οραματιστήκαμε την προβολή κλασσικών αριστουργημάτων και “σινεφίλ” ταινιών στο φυσικό τους χώρο που είναι το σινεμά και έχοντας την τύχη να μας διατίθεται δωρεάν η αίθουσα του ΣΙΝΕ “ΠΑΛΛΑΣ” είχαμε την ποιότητα προβολών που επιθυμούσαμε σε έναν ιδανικό χώρο. Καθώς η πανδημία μας στέρησε το σινεμά που αποτελεί πολύτιμο ιστό της πολιτιστικής ζωής της πόλης, βρεθήκαμε σε αναζήτηση “στέγης”. Κάπως έτσι λοιπόν έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στις χειμερινές προβολές που μας έλειψαν πολύ. Νέος χώρος, νέα ημέρα και ώρα, για λίγες προβολές, αλλά με σκοπό να διαμορφώσουμε απ’ την αρχή μια νέα συνήθεια και από το φθινόπωρο να επιστρέψουμε δυναμικά με ένα πλήρες πρόγραμμα χειμερινής σεζόν. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε και σ’ αυτό το κινηματογραφικό ταξίδι. Εμείς υποσχόμαστε ότι όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα προβολής με τα μέσα που διαθέτουμε, με την ευχή κάποια μέρα κάτι να γίνει και…. να επιστρέψουμε σ’ αυτό που θεωρούμε «σπίτι» μας, το σινεμά της πόλης!!!
Φιλιώ Τζαχρήστα

-Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας επιστρέφει στη δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Μπιλ Μάρεϊ συναντά την Άντι ΜακΝτάουελ στη “Μέρα της Μαρμότας”, σε μια κωμωδία – σταθμό του σινεμά που δεν πρέπει να χάσετε ακόμη και αν την έχετε δει ξανά και ξανά και ξανά.
Αυτό το Σάββατο στις 28 Ιανουαρίου στις 19:00 και με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ η αίθουσα “Διώνη” μας περιμένει να γίνουμε μέρος ενός “inception” ατελείωτου γέλιου με σκοπό την αγνή διασκέδαση, αλλά και να βιώσουμε το κινηματογραφικό κλίμα που τόσα χρόνια ξέρουμε να δημιουργούμε μεταξύ μας και που τόσο πολύ μας έχει λείψει.
Σας περιμένουμε!
Βασίλης Γκορόγιας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Παγιδευμένος σ’ ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο 24ωρο, ο Φιλ Κόνορς προσπαθεί με χίλιους τόσους τρόπους να βρει το σωστό «ξόρκι» που θα του χαρίσει την «ελευθερία». Μέχρι τότε, εσείς έχετε αποκτήσει μία σοβαρή πάθηση… γέλιου, ικανή ν’ αφήσει σημάδια στη μνήμη σας!
Η «Μέρα της Μαρμότας» δίνει ένα στοίχημα με το χρόνο και, όπως φαίνεται, θα κερδίσει μια θέση ανάμεσα στις κλασικότερες κωμωδίες του κινηματογράφου.
Πηγή: Ηλίας Φραγκούλης (Περιοδικό Σινεμά, www.freecinema.gr)
Link IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0107048/
Trailer: https://tinyurl.com/56c8732w
Εκδήλωση στο fb: https://www.facebook.com/events/576624464359986?ref=newsfeed