ΔΕΔΑ: Φυσικό αέριο στα Γιάννενα μέσα στο 2023

Εντός του 2023 οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο από την ΔΕΔΑ με την εγκατάσταση του εργολάβου για την ανάπτυξη του πρώτου δικτύου αγωγών.
Η τροφοδοσία θα γίνει με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι δεξαμενές θα κατασκευαστούν στην Βιομηχανική Περιοχή και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου θα κατασκευαστεί δίκτυο αγωγών 120 χιλιομέτρων.
Το ενδιαφέρον πολιτών, επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών και φορέων όπως είναι το Πανεπιστήμιο, τα νοσοκομεία της πόλης κτλ. κατέγραφαν από το πρωί της Πέμπτης, οι άνθρωποι της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) ενόψει της έναρξης κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων μέσα στο 2023.

Ήταν μία από τις προγραμματισμένες ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΔΕΔΑ το τελευταίο διάστημα, στις πόλεις όπου επεκτείνεται το δίκτυό της, μια εκ των οποίων είναι και η πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Κλιμάκιο της εταιρείας με επικεφαλής τον Συντονιστή Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δημήτρη Αυλωνίτη βρέθηκε στα Ιωάννινα ενημερώνοντας για την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αιτήσεων πολίτες και φορείς της περιοχής. «Το έργο ξεκινά και η πόλη των Ιωαννίνων εντός του 2023 θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο. Η εικόνα που έχουμε από την ζήτηση που εκδηλώνεται είναι αυτή που αναμέναμε και είμαστε σίγουροι ότι οι στόχοι μας θα υπερκαλυφθούν» δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.
Η εικόνα που έχει η εταιρεία αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, είναι ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση από πολίτες και επιχειρήσεις, ζήτηση που χαρακτήρισε αναμενόμενη και μέσα στους στόχους της επιχείρησης για να υπερκαλυφθούν οι προβλεπόμενες πρώτες συνδέσεις. Εκτός των οικιακών καταναλωτών υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από μεγάλα δημόσια κτίρια, από εμπορικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες της ΒΙΠΕ άρα μέρος του σχεδιασμού της ΔΕΔΑ θα καλύψουν και αυτού του είδους οι καταναλωτές.
Ο κ. Αυλωνίτης τόνισε πως διαπιστώνει τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία των πολιτών της περιοχής για την έλευση του φυσικού αερίου, και πρόσθεσε πως η όχληση θα είναι προσωρινή, είπε δε πως η ΔΕΔΑ έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει το οδόστρωμα όπως το βρήκε.