Μήνυμα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Βασίλης Τσίρκας, υπ. βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ
-Πρώτα η ζωή μας

Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι ίσως η πιο σημαντική των τελευταίων δεκαετιών. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ο ελληνικός λαός καλείται να εγκρίνει ένα πρόγραμμα για τη νέα τετραετία που είναι απαλλαγμένο από την έγκριση της τρόικας. Και αυτό χάρη στις γενναίες προσπάθειες του ελληνικού λαού και την πολιτική που ασκήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Το μέλλον μας εξαρτάται από τη βούληση των πολιτών. Ποιο πρόγραμμα θα εμπιστευτούν και ποιες πολιτικές επιλογές θα κάνουν. Η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για παλινόρθωση των πολιτικών λιτότητας και περιορισμού των δικαιωμάτων πρέπει να απαντηθεί από όλους μας.

Τολμήσαμε και ολοκληρώσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και σε συνθήκες κρίσης έργα που φαίνονταν αδιανόητα στον ελληνικό λαό πριν από εμάς. Βγάλαμε τη χώρα μας από το τέλμα των μνημονίων, της καθυστέρησης και της μιζέριας και την καταστήσαμε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα βρήκε τη φωνή που της αξίζει και τη θέση που της ταιριάζει μέσα στον πολιτισμένο κόσμο. Δε θα γυρίσουμε πίσω.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση της χυδαιότητας, της σύγχυσης και της παραπλάνησης πέφτει στο κενό. Δεν έχουν επιχειρήματα για να πείσουν. Έχουν προγράμματα που τρομάζουν. Η επανεμφάνισή τους δε θα ’ναι απλά ο οδοστρωτήρας του κοινωνικού κράτους που οικοδομήσαμε. Θα ’ναι ο οδοστρωτήρας του ελληνικού λαού που στηρίξαμε. Δίνουμε τη μάχη για να μην επιστρέψει ο εφιάλτης που ζήσαμε τα χρόνια των μνημονίων.
Η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι μάχη για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους. Για τη δημόσια Υγεία, τη δημόσια Παιδεία, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι μάχη για την υπεράσπιση της εργασίας. Για συλλογικές συμβάσεις, αύξηση του κατώτατου μισθού, προστασία από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Για να βγούμε από την κρίση όλοι μαζί. Είναι μάχη για την ανοικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Δίνουμε τον ανυποχώρητο και ασυμβίβαστο αγώνα για να μπορεί να ελπίζει και να ευημερεί ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας.
Ο λαός δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα επιτρέψει να επιστρέψει η κοινωνία και πάλι στον εφιάλτη της λιτότητας και της ανασφάλειας. Θα προχωρήσουμε μπροστά, υλοποιώντας ένα προοδευτικό σχέδιο για τον τόπο, την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Ανήκω στη γενιά που βίωσε διαψεύσεις των ονείρων της, στη γενιά που ζει τα πιο παραγωγικά της χρόνια μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Εργάστηκα και προσπαθώ για μία δίκαιη κοινωνία με όποιον τρόπο μπορώ ήδη από τα νεανικά μου χρόνια. Μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Συμμετέχω σήμερα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα συντασσόμενος στην προσπάθεια νίκης των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών.
Για όσα πιστέψαμε, για όσα προσπαθήσαμε, για όσα καταφέραμε. Και αυτήν τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Μαζί με τους πολίτες, για τους πολίτες, για να μην επιστρέψει το παρελθόν.
Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.
Τώρα με τη νέα γενιά για ένα νέο μέλλον.