Κοπή πίτας του ποδοσφαιρικού τμήματος της Αναγέννησης Άρτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτας θα κόψει η ομάδα ποδοσφαίρου της Αναγέννησης Άρτας , την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στο κέντρο Πρωτομάστορας στην γέφυρα Άρτας παρουσία των αθλητών ,παραγόντων και αρχών του τόπου. Εν μέσω της γιορτής θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες .Καλούμε όλα τα μέλη αι τους φιλάθλους της αγαπημένης ομάδας όλων των Αρτινών να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Mε προϋπολογισμό 2.833.400,00 ευρώ
Στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο “Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος Ε.Ε.Λ Άρτας”
Ένα ακόμη έργο συνολικού ύψους 2.833.400,00 ευρώ, της ΔΕΥΑ Άρτας, πήρε το πράσινο φως για το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, 19 ΔΕΥΑ Πανελλαδικά «κέρδισαν» την ενταξή τους στο Ταμείο για ανάλογα έργα.
Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο “Μονάδα Επεξεργασίας Αφυδατωμένης Ιλύος Ε.Ε.Λ Άρτας”, όπου και προβλέπει την κατασκευή ηλιακών ξηραντηρίων, τύπου θερμοκηπίου με μεταλλικό σκελετό, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Άρτας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η αφυδατωμένη ιλύς σε κάθε ξηραντήριο θα έχει τρία στάδια παραμονής της:
-Στο πρώτο στάδιο θα τροφοδοτείται το ξηραντήριο.
-Στο δεύτερο στάδιο οι διεργασίες περιλαμβάνουν μόνο ανάδευση.
-και στο τρίτο στάδιο θα γίνεται η απομάκρυνσή της.
Τα ξηραντήρια θα καλύπτονται με πολυκαρμπονικά φύλλα με κυψέλες, που παρουσιάζουν άριστες ιδιότητες απορρόφησης της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας και μηδενική σχεδόν διαπερατότητα στην ακτινοβολία UV.
Μέσα στο κάθε ξηραντήριο τοποθετείται μηχανισμός αναστροφής της ιλύος, ώστε να επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της υγρασίας από το ένυδρο μίγμα της, ενώ η τροφοδότηση του με αφυδατωμένη ιλύ και η παραλαβή του ξηρού υλικού θα γίνεται με μικρό φορτωτή. Τα ηλιακά ξηραντήρια θα εξοπλισθούν με μηχανές αναστροφής, ανεμιστήρες εξαερισμού του εσωτερικού χώρου, μετεωρολογικούς σταθμούς και σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου.
Τέλος με τη νέα μονάδα θα επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της ποσότητας του τελικού προϊόντος και με την ταυτόχρονη υγειονοποίησή του, ενώ θα επιτυγχάνονται και καλύτερες προοπτικές διάθεσής του.

Διάλογος του Δημάρχου Αρταίων με τους πολίτες στην Γαβριά

Η περιοχή της Γαβριάς ήταν ο επόμενος σταθμός της Δημοτικής Αρχής που περιλαμβάνει τακτικές επισκέψεις σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, για διάλογο με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν σε ένα ανοιχτό διάλογο, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας και Πρασίνου, Παντελής Κωλέτσος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαβριάς Αθάνασιος Τζιομάκης, μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας και φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής.
Τα μέλη της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκαν στα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν, καθώς και αυτά που προγραμματίζονται για την περιοχή της Γαβριάς και τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με το Τοπικό Συμβούλιο.
Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν οι ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, η δημιουργία πλατείας και νέας παιδικής χαράς, μικρά τεχνικά έργα αλλά και εργασίες καθημερινότητας.

Μείωση των αντικειμενικών ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών 
Την μείωση της τιμής ζώνης των ακινήτων εντός σχεδίου πόλης αλλά και στις Κοινότητες ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Η απόφαση θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών με όλη την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε.
Ουσιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο επικαιροποίησε την αντίστοιχη απόφαση που είχε λάβει το 2020 και η οποία είχε καταρτιστεί μετά από ενδελεχή ανάλυση όλων των στοιχείων από επιτροπή που είχε συγκροτήσει ο Δήμαρχος.
Η απόφαση και τότε είχε σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών χωρίς όμως να έχει ληφθεί υπόψη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την προεκλογική αντιπαράθεση
Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό. Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας.
Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Φωτεινιωτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εξωτερική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Φωτεινό Άρτας την Κυριακή 05-02-2023 και ώρα 9:00 πμ έως τις 1.00μμ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Άμεση διόρθωση των αδικιών σε βάρος των ιατρών των ΤοΜΥ ζητά η Μερόπη Τζούφη
Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ιατρών που εργάζονται στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) για τη βαθμολογική τους εξέλιξη στο ΕΣΥ ζητά η Μερόπη Τζούφη.
Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, τονίζεται πως οι ΤοΜΥ λειτουργούν εντός του ΕΣΥ και οι υπηρετούντες γιατροί δεν είναι εξωτερικοί συμβαλλόμενοι. Αντίθετα, έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οι θέσεις τους έχουν προκηρυχθεί από το υπουργείο Υγείας με έγκριση από το ΑΣΕΠ.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ακόμα πως η προϋπηρεσία σε ΤοΜΥ αποτελεί εργασία εντός του ΕΣΥ, όμοια με την υπηρεσία του Επικουρικού Ιατρού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ωστόσο, αν και η προϋπηρεσία ως Επικουρικός Ιατρός λαμβάνεται υπόψη για κάθε περαιτέρω εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ ήδη από το 2010, η προϋπηρεσία σε ΤοΜΥ λαμβάνεται υπόψη μόνο για την μισθολογική εξέλιξη.
Όπως τονίζει η Μερόπη Τζούφη, η συνθήκη αυτή συνιστά άνιση μεταχείριση προς το ιατρικό προσωπικό των ΤοΜΥ και υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση απέρριψε σχετική κοινοβουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2022 για την επίλυση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση και να διορθώσει την αδικία σε βάρος των ιατρών των ΤοΜΥ.

Περιφέρεια Ηπείρου
Δηλώσεις συμμετοχής για την προβολή τοπικών προϊόντων στην Κωστάντζα Ρουμανίας
Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να πραγματοποιήσει εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη Κωστάντζα της Ρουμανίας στο ξενοδοχείο Dacia Sud Hotel το χρονικό διάστημα 3-5 Μαρτίου 2023 .
Στόχος της Περιφέρειας είναι να φέρει σε επαφή στοχευμένο κοινό της Ρουμανίας με Ηπειρώτες παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού.
Σας ενημερώνουμε ότι Περιφέρεια Ηπείρου, θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης (με λεωφορείο) των ενδιαφερομένων, μία από τις δύο διανυκτερεύσεις που θα απαιτηθούν για ένα άτομο, καθώς επίσης και τη μεταφορά των προϊόντων και του τουριστικού υλικού.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 3/02/2023 για τα προϊόντα στο email s.fouki@php.gov.gr και για τον τουρισμό στο email ch.kazakos@php.gov.gr.