ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 06/07/2019 ημέρα Σάββατο στις 9π.μ.-1,30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία όπου συνδιοργανώνουν:
ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Άρτας και η Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Αγ. Δημητρίου , Σκουφά 91-93.

Aπό τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Πιστοποιημένο σεμινάριο Ερυθρού Σταυρού
Ένα ακόμη σεμινάριο πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε από τον ορειβατικό σύλλογο Άρτας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αυτή την φορά. Ο σύλλογος πάντα έδειχνε ιδιαίτερη σημασία σε θέματα πρώτων βοηθειών.
Οι ιδιαίτερες περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούν οι ορειβάτες στο βουνό , μακριά από κάποιο κέντρο υγείας ή ΕΚΑΒ, καθιστά την ενημέρωσή τους σε τέτοιου είδους θέματα, προτεραιότητα.
Έτσι σχεδόν κάθε χρόνο, είτε με τα γνωστά σεμινάρια BLS, είτε με το ΕΚΑΒ, είτε με τον Ερυθρό Σταυρό, φροντίζουμε να υπάρχει τακτική ενημέρωση των μελών και όχι μόνο. Τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που οργανώνει ο σύλλογος είναι ανοικτά σε όλους μιας και πιστεύουμε ότι η διάσωση ενός φίλου, συγγενή και οποιουδήποτε συνανθρώπου μας είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού .

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου κατά τις ημερομηνίες 10 και 12 Ιουνίου, Δευτέρα και Τετάρτη αντίστοιχα από τις 15:00 έως τις 21:00.
Να ευχαριστήσουμε θερμά, το τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τόσο των Ιωαννίνων, όσο και της Άρτας και ιδιαιτέρως τον κο Βασιλείου, πρόεδρο του τμήματος Άρτας, καθώς και την γραμματέα κα Ζαρονίκου για την διοργάνωση αυτού του άρτιου σεμιναρίου. Τέλος ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές μας και ελπίζουμε σύντομα σε μια καινούργια συνεργασία.
Λεωνίδας Σπαής, Υπεύθυνος Σχολής

Εργασίες αντιστήριξης στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχ. Νικόπολης
Ένα ακόμη έργο για την αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης, θα αρχίσει να υλοποιείται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,
μέσω χρηματοδότησης του Ε. Π. «Ήπειρος 2014-2020». Πρόκειται για τις «εργασίες αντιστήριξης των τοιχοποιών του σκηνικού οικοδομήματος του
Μεγάλου Θεάτρου». Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων
διατύπωσε θετική γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία του συγκεκριμένου έργου, που έχει προϋπολογισμό 180,460.95 €.

Εργαστηριακός εξοπλισμός στο πρώην ΤΕΙ Ηπείρου 
Τη σύμφωνη γνώμη της προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλιών Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα σχέδια οκτώ συμβάσεων διατυπώνει με ισάριθμα έγγραφά της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Οι συμβάσεις αφορούν προμήθεια εκπαιδευτικού εργαστηριακού εξοπλισμού για το πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού 589.727,38 ευρώ.

Διάκριση για την Ευφροσύνη
Η Ευφροσύνη Παπαχρηστάκη με την προτροπή του καθηγητή της στο 1ο γυμ. ΑΡΤΑΣ συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου και αρίστευσε!
Η Ευφροσύνη παίρνοντας το 1ο ΑΡΙΣΤΕΙΟ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής χαρίζοντας χαρά στους γονείς της τον Άλκη και την Ελένη και στους καθηγητές του σχολείου.
«Τα νέα παιδιά βάζουν στόχους έχουν όνειρα και όταν η θέληση είναι μεγάλη μπορούν να τα πραγματοποιήσουν» σημείωσε στο FACEBOOK ο Άλκης Παπαχριστάκης.
Τα συγχαρητήριά μας στην Ευφροσύνη και στους γονείς της.

Συνάντηση ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ για την κατάσταση στις ΦΥΛΑΚΕΣ
Με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας συναντήθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γιώργο Καμίνη.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος μετά και τα τελευταία κρούσματα βίας και θανάτων.

Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα κράτησης, τα τελευταία χρόνια οι βίαιοι θάνατοι ή θάνατοι από ναρκωτικά στον χώρο των φυλακών έχουν τριπλασιαστεί, με όλο και πιο συχνές επιθέσεις κρατουμένων εις βάρος του προσωπικού ή και των αδύναμων κρατουμένων, ενώ ταυτόχρονα το συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε διωγμό γιατί υπερασπίζεται την αντιστροφή μιας απογοητευτικής κυβερνητικής στάσης.
Προβλήματα έλλειψης υποδομών, προσωπικού και οργάνωσης καθώς και η απουσία μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης στρατηγικής από την Κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε οριακές καταστάσεις που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν γεγονότα το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Καμίνης τόνισε την ανάγκη για ένα «σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα που εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη αντεγκληματική πολιτική που προλαμβάνει αντί να καταστέλλει, που σέβεται τα δικαιώματα εργαζομένων και κρατουμένων, που εξασφαλίζει κανόνες και ομαλή λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων, που δίνει βάρος στην επανένταξη και την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».
Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι μια φυλακή που σκοτώνει και παράγει βία είναι μια φυλακή αποτυχημένη στους σκοπούς της. Η ασφάλεια στις φυλακές δεν είναι μια έννοια που κατά την ιδεοληψία της Κυβέρνησης παράγει καταστολή, αλλά αντίθετα, όταν εξισορροπείται από τα δικαιώματα προσωπικού και κρατουμένων, κατοχυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια και δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πολίτες. Σ αυτό το πλαίσιο μπορεί και πρέπει να υπάρξει διάλογος και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Σταύρο Καψάλη
Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης για τον Σταύρο Καψάλη που έγινε στις 26 Ιουνίου, αναφέρει τα εξής: «Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης για τον Σταύρο Καψάλη, τον άρχοντα και βάρδο της Ηπειρώτικης παράδοσης, νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια: Τα μέλη της οικογένειας του Σταύρου Καψάλη, την Κατερίνα χήρα Σταύρου Καψάλη και τα παιδιά του Γιάννη, Χρόνη και Ουρανία Καψάλη για την άριστη συνεργασία τους, προκειμένου να οργανωθεί η εκδήλωση. Το Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου για την ουσιαστική του συμβολή στην άρτια συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Τους μουσικούς που δημιούργησαν μια αληθινή «Θεία Μυσταγωγία» Τιμής και Μνήμης στον Σταύρο Καψάλη. Ονομαστικά τους κλαρινίστες: Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Ναπολέοντα Δάμο, Βασίλη Παπαγεωργίου, Μάκη Τσίκο.Τους τραγουδιστές: Γιάννη Καψάλη, Αντώνη Κυρίτση, Σάββα Σιάτρα, Παγώνα Αθανασίου, Γιώτα Γρίβα και Δημήτρη Τζίμα. Τους μουσικούς: Μιχάλη Μαρκόπουλο, λαούτο.

Μιχάλη Τζιχάνη και Ζήση Κασάρα, βιολί, Κώστα Πίτσο, λαϊκή κιθάρα, Χρόνη Καψάλη και Αρσένη Μάση, ντέφι .Ευχαριστούμε θερμά τους Κώστα Γεωργούλα, (Epirus TV), Ναπολέοντα Ροντογιάννη και Παντελή Σούλη που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν και βιντεοσκόπησαν την όλη εκδήλωση. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν εθελοντικά στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Τέλος, τις μεγάλες ευχαριστίες δικαιούνται όλοι/ες όσοι προσήλθαν και δημιούργησαν μιαν ατμόσφαιρα κατάνυξης και σεβασμού τιμώντας έτσι τη μνήμη του αξέχαστου Σταύρου Καψάλη».

Για τις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές
Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων προς εξυπηρέτηση των πολιτών
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
Γραφεία Ταυτοτήτων: Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00, Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00 .
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00. Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υποψήφιοι Ηπείρου με τον ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ – ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ συμμετέχει δυναμικά στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με 203 υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, επιδιώκοντας να αποτελέσει την φωνή της λογικής, της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης, και να βάλει πλάτη σε όποια ουσιαστική μεταρρυθμιστική προσπάθεια επιχειρηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.
Υποψήφιοι Ηπείρου :
Στον Νομό Άρτης :
1.Γαλανόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου.
2.Σταμένης Φώτιος του Σπυρίδωνος.
3.Στασινού Ελένη του Νικολάου.
Στον Νομό Θεσπρωτίας :
1.Μίγκου Παναγιώτα Λητώ του Θωμά.
2.Πάντας Παντελής του Γεωργίου.
Στον Νομό Ιωαννίνων :
1.Αραβαντινός Κωνσταντίνος του Καίσαρος Χοιδά.
2.Ζούκη Σταυρούλα του Ιωάννη.
3.Μπίκα Έλλη του Ιωάννη.
4.Μπίκας Βασίλειος του Γεωργίου.
5.Παππάς Φίλιππος του Χριστόδουλου.
Στον Νομό Πρεβέζης :
1.Λιακούλη Φανή του του Ιωάννη.
2.Παπακώστας Γεώργιος του του Χρήστου.