Αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς

Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Αναχωρούν τα φορτία από ΕΚΑ, Δήμο Αρταίων και Ζηρού

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Ηπειρωτών για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία. Ήδη από τον Δήμο Αρταίων, αναχώρησε το πρώτο φορτίο και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των Αρτινών στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.
Ρούχα, κουβέρτες, σάκοι, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλατα, είδη υγιεινής, πάνες και ιατροφαρμακευτικό υλικό, συγκεντρώθηκαν και αναχώρησαν συσκευασμένα με φορτηγό του Δήμου Αρταίων.
“Δώσαμε όλοι για μια ακόμα φορά ένα συγκινητικό “παρών” και αποστείλαμε το πρώτο φορτίο με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας” ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, ενώ συνέχισε “Ελπίζουμε η κίνηση μας αυτή να ανακουφίσει έστω και λίγο των πόνο των συνανθρώπων μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την πρόσφορα τους”.

Δήμος Ζηρού
Παραδόθηκε στην ΠΕΔ Ηπείρου για να αποσταλεί σε Τουρκία και Συρία η ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων από τον Δήμο Ζηρού που όπως αναφέρει: «Συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, φορέων και συλλόγων, στο προσκλητήριο του Δήμου για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θ’ αποσταλεί στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.
Σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας κ. Βασίλειο Παπαβασιλείου, παρέδωσε το υλικό που συγκεντρώθηκε στην ΠΕΔ Ηπείρου, προκειμένου να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές.
Ο Δήμος Ζηρού αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας.

ΕΚΑ
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας. Φορτώθηκε την Τρίτη 14/2/2023 η πρώτη αποστολή από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ και θα επαναληφθεί την επομένη εβδομάδα.
Σε ανακοίνωση από το ΔΣ του ΕΚΑ αναφέρεται : «Ευχαριστούμε τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την ανταπόκριση τους, όλους τους συμπολίτες μας αλλά και εκτός Άρτας όπως από την Κρανιά Πρέβεζας, για την αποφασιστική συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ. Συνεχίζουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας εκφράζει την τεράστια αλληλεγγύη του στους συναδέλφους μας και γείτονες μας από τις χώρες της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου, που από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου έχουν πληγεί από δύο τεράστιου μεγέθους σεισμούς.
Για άλλη μια φορά δυστυχώς παρακολουθούμε σκηνές τρόμου, με ανθρώπους θαμμένους κάτω από χαλάσματα, κτήρια κατεστραμμένα και χιλιάδες κόσμου σε απόγνωση. Επιβεβαιώνεται πως στη λογική του κόστους – οφέλους αυτός που την πληρώνει πάντα είναι ο λαός, ο οποίος βρίσκεται στο έλεος ακόμη και των φυσικών φαινομένων.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους, την νεολαία, το σύνολο του λαού της Άρτας, να δείξουμε για ακόμη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα αδέρφια-γείτονες μας που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Προχωράμε με άμεσο τρόπο, στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, από αύριο και ώρες 09:00 – 14:00 και 18.30 -20.00, στο ισόγειο του ΕΚΑ.
Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες μωρών, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής».