Επίσκεψη σε παραγωγικούς φορείς και δημόσιες υπηρεσίες του Χρήστου Γκόκα

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Χρήστος Γκόκας, επισκέφθηκε πλήθος παραγωγικών φορέων και Δημόσιες Υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς της INTERCOMM FOODS στο Κομπότι Άρτας, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το παλαιό Νοσοκομείο Άρτας, το Ι.Κ.Α, τη Δ.Ο.Υ, και άλλες επιχειρήσεις και Υπηρεσίες του Νομού.

Ακούγοντας προσεκτικά τα προβλήματα των εργαζομένων εξέφρασε την ανησυχία του για τη στασιμότητα που προκλήθηκε όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της ανικανότητας της απερχόμενης κυβέρνησης να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, να δώσει πραγματικές λύσεις για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των παραγωγικών φορέων για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας
«Η χώρα μας» , τόνισε ο κ. Γκόκας, «…χρειάζεται σχέδιο, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, κυρίως όμως το εργατικό δυναμικό αυτών. Να σταματήσει επιτέλους η εξαθλίωση των παραγωγικών φορέων της χώρας.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ γνωρίζει, και άμεσα προτείνει, μεταξύ άλλων, για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, να απαλλάσσεται αυτή από τη φορολογία για 150 ευρώ. Προτείνει, την πραγµατική ρύθµιση των ληξιπρόθεσµων οφειλών των μικροµεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις. Κυρίως όμως, επιτακτική ανάγκη είναι η μείωση της φορολογίας των μεσαίων επιχειρήσεων από το 29% , στο 20%.Να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός , και να καθοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να δοθεί ανάσα και κίνητρο, τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στους εργαζόμενους, ώστε να επιστρέψει η ποιότητα της ζωής των πολιτών, η τόνωση της μικρομεσαίας τάξης, να αυξηθούν οι ευκαιρίες κοινωνικής προόδου και οι προοπτικές για τους νέους, να προστατευθούν και να υποστηριχθούν οι αδύναμοι…»

Επιπλέον, ο κ. Γκόκας συναντήθηκε και με τους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα, και συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και ενημερώθηκε για τα προβλήματα ελλιπούς λειτουργίας των διαγνωστικών τμημάτων, της έλλειψης ιατρικού κυρίως προσωπικού και της ανάγκης ανανέωσης του ιατροτεχνικού εξοπλισμού
Χαρακτηριστικά ανέφερε, «…η δημόσια υγεία αποτελεί αγαθό, ύψιστης αξίας και προτεραιότητας και δε μπορεί κανείς στο βωμό σκοπιμοτήτων να εμπαίζει τους λειτουργούς της , ιατρούς και προσωπικό. Όλοι γνωρίζουμε, ανέφερε ο κ. Γκόκας, τον ιστορικό ρόλο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην ύπαρξη της δημόσιας υγείας και φέρουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε και να εγγυηθούμε ότι δε θα καταρρεύσει στα χέρια της εκάστοτε κυβέρνησης…»

Τέλος, σημείωσε ο κ. Γκόκας, «Είμαστε εδώ, με σαφές, ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις, που αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες , για τη στήριξη αυτών και των οικογενειών τους, με σεβασμό και προσήλωση, για την πραγματική ανάπτυξη και την διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, δίνουμε έμφαση στην ανεργία, και στην ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισής της, στην προστασία όλων των κοινωνικών αγαθών και παροχών, στην πραγματική κοινωνική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας. Δεσμεύομαι, ο ίδιος προσωπικά, ότι θα εργαστώ αδιάκοπα, με συνέπεια, στηριζόμενος στις ηθικές αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν όλη την προσωπική μου έως τώρα πορεία, για την επίτευξη των σκοπών αυτών».