Προβολή ταινίας από την Κ.Λ.ΑΡΤ- ΣΑΒΒΑΤΟ 8/4/2023 ΣΤΙΣ 19:00

Αίθουσα”ΔΙΩΝΗ”- “BIG FISH” (2003) του TIM BURTON

Γράφει, η Φιλιώ Τζαχρήστα

Σημασία δεν έχει η ιστορία που έχει να πει κάποιος αλλά ο τρόπος που θα τη διηγηθεί… Αυτό τον ρόλο άλλωστε παίζει και ο κινηματογράφος. Ιστορίες ειπωμένες με διαφορετικό τρόπο και από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Μια τέτοια “φανταστική” ιστορία θα παρακολουθήσουμε κι εμείς αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου στις 19:00 στην αίθουσα “ΔΙΩΝΗ”.

Το “Big Fish” μπλέκει την αλήθεια με το ψέμα, τη ζωή με το παραμύθι και αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη οθόνη μέσα από την σουρεαλιστική ματιά του μοναδικού σκηνοθέτη, Tim Burton.
Σας περιμένουμε!!!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
«BigFish» σημαίνει «μεγάλο ψάρι», από αυτά για τα οποία υπερβάλλουν συνήθως οι ψαράδες. Το ίδιο υπερβολικός είναι και ο ΈντoυαρτΜπλουμ, ένας αθεράπευτος παραμυθάς, πωλητής στο επάγγελμα. Η επιμονή του να λέει παράξενες ιστορίες για το παρελθόν του εκνευρίζει τον ενήλικο πλέον γιο του, Γουίλ Μπλουμ, ο οποίος μετά τον γάμο του διακόπτει τις σχέσεις μαζί του για τρία χρόνια. Όταν όμως διαπιστώνεται ότι ο ΕντΜπλουμ έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, η σύζυγός του Σάντρα Μπλουμ καλεί τον Γουίλ να επιστρέψει να δει τον πατέρα του. Έτσι ο Γουίλ κάνει μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την πραγματική ιστορία του, μέσα από αυτό που εκείνος διηγείται, και για πρώτη φορά θα δοκιμάσει να τον καταλάβει, για να βρει το ποιος είναι πραγματικά ο πατέρας του.

Σκηνοθεσία: Tim Burton
Σενάριο: John August βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Daniel Wallace
Φωτογραφία: Philippe Rousselot
Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Marion Cotillard, Helena Bonham Carter
Διάρκεια: 125 λεπτά