Ο Ντίνος Παπαδημητρίου μιλά στην ΗΧΩ για τις εκλογές

Καθαρή εντολή στη ΝΔ – Πολιτική Ανανέωση στην Άρτα

«….στην πολιτική υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν για την πολιτική, που αγαπάνε τον τόπο τους, τους πολίτες και θέλουν να προσφέρουν. Υπάρχουν όμως και οι πολιτικοί που ζουν από την πολιτική και θέλουν μόνο αξιώματα…»

«Από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε, πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην πράξη…» λέει ο Ντίνος Παπαδημητρίου, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Άρτα και ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στην απώλεια της μίας έδρας λόγω απογραφής: «είτε με τριεδρική, είτε διεδρική, είτε τετραεδρική τα προβλήματα είναι τα ίδια και θέλουμε λύσεις. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Γι’ αυτό πολιτεύομαι. Γι’ αυτό ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου. Για να κάνουμε πράξη την πολιτική ανανέωση στην Αρτα και με όρεξη, διάθεση, δημιουργικό πνεύμα, αποφασιστικότητα, εργατικότητα και ταπεινότητα, να δουλέψω για να γίνει η περιοχή μας, όχι πάλι τριεδρική, αλλά να μπουν οι βάσεις, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται, για πολύ μεγαλύτερα πράγματα».

Όσο για το διακύβευμα των εκλογών για τον Ντίνο Παπαδημητρίου είναι «Καθαρή εντολή στη ΝΔ με αέρα Πολιτικής Ανανέωσης στην Άρτα» και για την ψήφο στο πρόσωπό του από τους Αρτινούς, επισημαίνει προς τους ψηφοφόρους ότι «…δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα. Δίπλα τους… Οι πολιτικοί αξιολογούνται από τις πράξεις τους και καταξιώνονται από τον τρόπο που ασκούν την εξουσία…. έχω καταθέσει, όπως προείπα και πρόταση για δυο θητείες στη Βουλή. Άρα, στην πολιτική υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν για την πολιτική, που αγαπάνε τον τόπο τους, τους πολίτες και θέλουν να προσφέρουν. Υπάρχουν όμως και οι πολιτικοί που ζουν από την πολιτική και θέλουν μόνο αξιώματα και δεν μπορούν χωρίς αυτά. Εγώ προτιμώ να ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Και γι’ αυτό πολιτεύομαι».

Η συνέντευξη με τον Ντίνο Παπαδημητρίου:

ΕΡΩΤ.: Κύριε Παπαδημητρίου, πως είναι η προεκλογική περίοδος με την Άρτα διεδρική; Έχει ελπίδες η ελληνική περιφέρεια;
ΑΠΑΝΤ.: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αλίμονο αν σκύψουμε το κεφάλι και απογοητευτούμε. Εγώ είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπω μπροστά, το μέλλον και όχι το παρελθόν. Προφανώς η περιφέρεια έχει πολλά προβλήματα, όπως και Άρτα μας. Εχει όμως και πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν άδραξε λόγω έλλειψης οράματος, διεκδίκησης, σχεδίου και θέλησης να τραβήξουμε μπροστά. Συμβιβαστήκαμε με μια λογική ωχαδελφισμού που μας έφερε σε τέλμα. Μια λογική πελατειακή άλλων εποχών που, εκτός από αντιπαραγωγική, ήταν και καταστροφική. Γι’ αυτό έχουμε και τα γνωστά αποτελέσματα. Άρα, στο χέρι όλων είναι την Κυριακή 21 Μαϊου να τραβήξουν Χ στο χθες και να βάλουν θετικό πρόσημο στο μέλλον με την απόφασή τους για πολιτική Ανανέωση. Και επειδή ρωτήσατε για το πως είναι η προεκλογική περίοδος με την Άρτα διεδρική, θα σας πω ότι σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. Όμως για αυτό κάποιοι έχουν ευθύνη και νομίζω ότι στην κάλπη οι πολίτες αυτό θα το υπολογίσουν. Από εκεί και πέρα, είτε με τριεδρική, είτε διεδρική, είτε τετραεδρική τα προβλήματα είναι τα ίδια και θέλουμε λύσεις. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Γι’ αυτό πολιτεύομαι. Γι’ αυτό ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου. Για να κάνουμε πράξη την πολιτική ανανέωση στην Αρτα και με όρεξη, διάθεση, δημιουργικό πνεύμα, αποφασιστικότητα, εργατικότητα και ταπεινότητα, να δουλέψω για να γίνει η περιοχή μας, όχι πάλι τριεδρική, αλλά να μπουν οι βάσεις, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται, για πολύ μεγαλύτερα πράγματα.

ΕΡΩΤ.: Σε ποιους τομείς χρειάζεται η στήριξη, για επανεκκίνηση του νομού μας;
ΑΠΑΝΤ.: Ο νομός μας έχει πολλές δυνατότητες. Ευκαιρίες υπάρχουν πάρα πολλές. Μπορώ να εστιάσω στον τομέα της αξιοποίησης τόσο του ορεινού όγκου στον τομέα του Τουρισμού και των υποδομών όσο και του πλουτοπαραγωγικού κάμπου και της Πρωτογενούς παραγωγής, αλλά δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Ως νομός Άρτας, είμαστε από τους ελάχιστα μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, που δεν έχει αναπτυξιακή υποδομή. Άρα; Αναπτυξιακά έργα υποδομής, έμφαση στους οδικούς άξονες, το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων, το επιχειρηματικό πάρκο, τη διευθέτηση της κοίτης Αράχθου, τα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, την ανάπτυξη του παραλίμνιου πάρκου, τα όποια περιθώρια υπάρχουν για την ανάπτυξη του παρθένου ορεινού όγκου και πολλά άλλα. Από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε, πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην πράξη.

ΕΡΩΤ.: Προεκλογικά όλα τα κόμματα παρουσιάζουν θέσεις και προτάσεις που ακούγονται εξαιρετικά ωραίες. Ο κόσμος τι προτεραιότητες έχει; Τι σας ζητούν;
ΑΠΑΝΤ.: Σε ένα ευμετάβλητο τοπίο, όπου επικρατεί παγκόσμια αστάθεια, και επειδή η Αρτα δεν είναι γαλατικό χωριό, προφανώς υπάρχει ανησυχία για το αύριο. Ως εκ τούτου, οι βασικές προτεραιότητες των πολιτών, με βάση και την καθημερινή επαφή που έχω, αφορούν τον βιοπορισμό τους, αυτό που λέμε καθημερινότητα. Είναι μείζον να έχουν καλύτερες αμοιβές και συντάξεις. Αυτό το ακούσατε κε Στάμο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ ημερών στην Αρτα. Και για τις αυξήσεις που θα δοθούν σε μισθούς και συντάξεις. Υπάρχει ένα πολυσήμαντο πακέτο που θα φανεί μετά τις εκλογές. Από εκεί και πέρα, τα θέματα παιδείας και υγείας είναι σημαντικά για πολλούς. Είμαστε αγροτικός νομός και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και απαίτηση να έχουμε καλύτερες μέρες για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας. Αυτό θα γίνει όταν υπάρξει πραγματική μέριμνα για αυτούς και εδώ δεσμεύομαι να είμαι καθημερινά πάνω στα προβλήματά τους για να έρθουν αυτές οι καλύτερες μέρες, γιατί από υποσχέσεις και λόγια χόρτασαν. Τι άλλο ζητάει; Επιστροφή των παιδιών τους από την ξενιτιά. Εχουμε ένα απίστευτα δυναμικό και παραγωγικό κομμάτι που είναι εκτός Άρτας. Παιδιά Αρτινόπουλα, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας που πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να γυρίσουν πίσω. Αυτό θέλει όραμα και μεράκι. Και θα δουλέψω πάνω σε αυτό, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας.

ΕΡΩΤ.: Εσείς ως εκλεγμένος βουλευτής, που θα μπορέσετε να δώσετε τη μεγαλύτερη βοήθεια;
ΑΠΑΝΤ.: Δεν είναι μονοσήμαντη η απάντηση. Με γνωρίζετε πως κινούμαι, πως σκέπτομαι και πως θέλω να πολιτευτώ. Δεν θα δώσω αποκλειστικά κάπου τη βοήθεια και το βάρος. Είναι μια διαδικασία με πολλά πεδία ή αν προτιμάται μέτωπα. Δεν μπορείς να πεις, θα δώσω μεγαλύτερη βοήθεια ή βάρος στον πρωτογενή τομέα και δεν θα ασχοληθώ με τον τριτογενή τομέα, τις υπηρεσίες και ειδικά τον τουρισμό που για την Άρτα μας υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Πολλές δυνατότητες. Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων και γνωρίζω καλά την αγορά, την οικονομία και πως λειτουργούν τα προγράμματα. Αρα, και εδώ θα πέσει το βάρος. Στην παιδεία ώστε οι πανεπιστημιακές σχολές στην Αρτα μας να ενισχυθούν και να είναι πόλος έλξης η γεωπονική. Η υγεία που είναι βασικό αγαθό να στηριχθεί το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας. Και πολλά άλλα που θα κάνουν την ζωή των πολιτών καλύτερη. Εδώ είμαι να διεκδικήσω και να κερδίσω, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Και θα το δείτε άμεσα από τις πρώτες ημέρες. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Εξάλλου είπα μια ρηξικέλευθη πρόταση: δυο θητείες στους βουλευτές. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και άρα ο χρόνος μου δεν είναι άπειρος. Μπήκα να προσφέρω και να αγωνιστώ. Άρα, όπου υπάρχει θέμα, πρόβλημα και ζήτημα, αλλά και ευκαιρίες θα είμαι στην πρώτη γραμμή και εκεί θα ρίξω το βάρος μου και θα δώσω την μεγαλύτερη βοήθεια.

ΕΡΩΤ.: Το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών;
ΑΠΑΝΤ.: Θα σας το πω με δυο φράσεις που συνδέονται: Καθαρή εντολή στη ΝΔ με αέρα Πολιτικής Ανανέωσης στην Άρτα. Η Ελλάδα θέλει καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και θέλει καθαρή λύση στην ηγεσία της. Δεν έχει ανάγκη ούτε από πειράματα, ούτε από τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις που οδηγούν σε ναυάγια. Κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκυρη δήθεν διαμαρτυρία, οδηγούν τελικά μόνο σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι μία: Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ δεν είναι η παράταξη της στασιμότητας, αλλά της δημιουργίας. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω με ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Αυτό θα φανεί και στην Άρτα μας που έχει και μια επιπλέον ευκαιρία: να ξεφύγει από μια δεκαετία στασιμότητας και να κάνει το ποιοτικό άλμα στο μέλλον. Στο χέρι των ψηφοφόρων είναι να αλλάξει πορεία η Άρτα με πυξίδα την Πολιτική Ανανέωση.

ΕΡΩΤ.: Και μια τελευταία ερώτηση προσωπική, καθώς είμαστε στην τελική ευθεία και λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Γιατί να ψηφίσει κάποιος Ντίνο Παπαδημητρίου;
ΑΠΑΝΤ.: Γιατί κε Στάμο, και σας κοιτώ στα μάτια, όπως και τους ψηφοφόρους, δεν θα προδώσω ποτέ την εμπιστοσύνη τους. Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα. Δίπλα τους. Πάντα με ανοικτή την πόρτα, όχι μόνο του γραφείου, αλλά και της καρδίας μου. Και κυρίως πάντα με ανοιχτά τα αυτιά, για να ακούω και να προσπαθώ, να διεκδικώ και να κερδίζω λύσεις. Οι πολιτικοί αξιολογούνται από τις πράξεις τους και καταξιώνονται από τον τρόπο που ασκούν την εξουσία. Και εγώ αυτό κάνω και θα συνεχίσω να κάνω. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ούτε για μια στιγμή ότι εκπροσωπώ τον λαό της Άρτας, ακόμα και αυτούς που δεν θα προτιμήσουν εμένα ή τη ΝΔ. Εξάλλου, έχω καταθέσει, όπως προείπα και πρόταση για δυο θητείες στη Βουλή. Άρα, στην πολιτική υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν για την πολιτική, που αγαπάνε τον τόπο τους, τους πολίτες και θέλουν να προσφέρουν. Υπάρχουν όμως και οι πολιτικοί που ζουν από την πολιτική και θέλουν μόνο αξιώματα και δεν μπορούν χωρίς αυτά. Εγώ προτιμώ να ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Και γι’ αυτό πολιτεύομαι. Στο χέρι όλων είναι να επιλέξουν και να αφήσουν την εποχή την στασιμότητας και να προχωρήσουμε μπροστά στην εποχή της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού. Αυτή την ευκαιρία ζητώ και θα διαψεύσω τις προσδοκίες τους για μια καλύτερη Αρτα που αξίζει σε όλες και όλους μας.