Οι Πυξ Λαξ σήμερα στην Άρτα

Οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας
εκθεσιακό κέντρο «Κώστας Βάγιας»……………………..

Το καλοκαίρι του 2018, οι Πυξ Λαξ γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ΟΑΚΑ έως την Κύπρο, οι Πυξ Λαξ υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική.
Το καλοκαίρι του 2019 οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας… και μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους, όπου και θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Μία από τις συναυλίες τους θα δώσουν και στην πόλη μας, στο εκθεσιακό κέντρο «Κώστας Βάγιας», σήμερα Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 13 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στο ταμείο. Εισιτήρια προπωλούνται και στα Γιάννενα, στο κιόσκι Ticketsioannina στην κεντρική πλατεία (ώρες: 12.00- 15.00 και 19.00 – 21.30), καθώς και ηλεκτρονικά στο www.viva.gr.
«Ανόητες αγάπες», «Πούλα με», «Ποδήλατα χωρίς φρένα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ», «Μοναξιά μου όλα», «Μια συνουσία μυστική», «Γιατί», «Να με θυμηθείς», θα είναι κάποια από τα κομμάτια που θα ταξιδέψουνμικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες δεκαετίες.

Ο «Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης»
Ακόμα και την τελευταία στιγμή της ζωής του μουσική έπαιζε. Ο Μάνος Ξυδούς, τρία χρόνια πριν τα 60, πέθανε κάνοντας πρόβες για τις καινούργιες του εμφανίσεις. Η καρδιά του τον πρόδωσε.

Ο Μάνος Ξυδούς, ο «Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης», ήταν αυτοδίδακτος μουσικός όταν συναντήθηκε με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα και έφτιαξαν τους «Πυξ Λαξ», στα τέλη δεκαετίας του ’80. Μέλος τού συγκροτήματος, έγραψε μουσική και στίχους και έκανε φωνητικά. Οι «Πυξ Λαξ», κι εκείνος μαζί τους, συνεργάστηκαν με πολλούς, ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, από τον Νταλάρα, την Αλεξίου και τον Καρρά, μέχρι τον Έρικ Μπάρτον και τον Γκόρντον Γκάνο από τους «Violent Femmes». Όταν το συγκρότημα διαλύθηκε, ο Ξυδούς ακολούθησε τον δικό του προσωπικό δρόμο και κυκλοφόρησε πέντε προσωπικούς δίσκους. Εννέα χρόνια μετά το θάνατό του, συνεχίζει να ζει μέσα από τα τραγούδια του, τα οποία θα ακούγονται για πολλά χρόνια ακόμη, ίσως και για πάντα.