Εσπερινός του Αγίου Παϊσίου στην Ι. Μονή Θεοτοκιού Άρτης

Σε κλίμα κατάνυξης ετελέσθη την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, το απόγευμα, ο εόρτιος Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ιστορική Ιερά Μονή Θεοτοκιού Άρτης.
Στην Ακολουθία, η οποία τελέσθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της περιοχής.
Ο Μητροπολίτης στο Κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην μεγάλη σύγχρονη Οσιακή και Ασκητική μορφή του Αγίου Παϊσίου, τονίζοντας, ότι έφθασε στα ύψη της αρετής και της αγιότητος, διότι ήταν Θεοφόρος και μιμητής των σπουδαίων Ασκητών της Εκκλησίας μας. «Από την μορφή του, αντλούμε ελπίδα και δύναμη, προς αντιμετώπιση των δυσκολιών και των δοκιμασιών της ζωής», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Πλήθος πιστών, κατέκλυσε την Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την εικόνα του εορτάζοντος Οσίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» προσκαλούν του Αρτινούς στην 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου Άρτας.
Στις 20:30 θα γίνει παρέλαση των Φιλαρμονικών του «ΣΚΟΥΦΑ» και του Θεσπρωτικού «Απόλλων» .
Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων.

Βασίλης Ιωάννου: μελλοντικός ηγέτης της προοδευτικής παράταξης ο Τσίπρας
«Μπορεί το ΚΙΝΑΛ, να άντεξε στην πίεση και να κράτησε το 8% και την 3η θέση , αυτό όμως ήταν το ζητούμενο για τους πολίτες σ’ αυτές τις εκλογές ;». Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα από τι epiruspost.gr
αυτό ήταν το δημόσιο ερώτημα που έθεσε ο Βασίλης Ιωάννου , πρώην Νομάρχης Πρέβεζας και εκλεγμένος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2012, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για λαθεμένη στρατηγική .

Ο κ. Ιωάννου σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΙΝΑΛ στο νομό Πρέβεζας , που ήταν το μικρότερο στην Ήπειρο , τόνισε ότι δεν τον ικανοποίησε, ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών του ..
« ..Στο νομό μας πήραμε μόλις 8.1%, μικρότερο ακόμη κι από το ποσοστό στις πρόσφατες Ευρωεκλογές , ενώ την ίδια στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το 38% των ψηφοφόρων του νομού. Αυτό χαρακτηρίζεται επιτυχία ;; δηλ μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι εκφράζουμε την Δημοκρατική Παράταξη στο νομό;;…»

Μεγαλύτερη αίσθηση όμως έκαναν, αυτά που είπε για τον Αλέξη Τσίπρα , αφού είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Ιωάννου ,από επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο που στο παρελθόν είχε ασκήσει έντονη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…
«Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δήλωσε ο πρώην Νομάρχης, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας από τους κερδισμένους αυτών των εκλογών. Γιατί μπορεί μεν να έχασε τις εκλογές και να παρέδωσε την Κυβέρνηση , κατάφερε όμως να κρατήσει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων για το κόμμα του, το οποίο τον καθιστά κυρίαρχο στην Αντιπολίτευση, και υπό προϋποθέσεις μελλοντικό ηγέτη της προοδευτικής παράταξης…
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, συνέχισε , ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα με διαφορά στις ηλικίες των νέων ψηφοφόρων (17-34 έτη) και επίσης είναι το μεγαλύτερο αριστερό – Κεντροαριστερό κόμμα στην Ευρώπη…»

Στα… θρανία οι δήμαρχοι του Ν. Πρέβεζας
Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης των νεοεκλεγέντων αιρετών, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), πήγαν στη Θεσσαλονίκη ο νέος Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και ο νέος Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς,

Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξής θεματικές ενότητες:
-Σύστημα Διακυβέρνησης (συγκρότηση – αρμοδιότητες οργάνων, ενδοδημοτική αποκέντρωση)
-Εποπτεία ΟΤΑ (Περιεχόμενο εποπτείας, υποχρεωτικός έλεγχος, αστική πειθαρχική Ευθύνη)
-Οικονομικά – Οικονομική Διοίκηση και διαχείριση των ΟΤΑ (Οικονομικά των ΟΤΑ – Κατάρτιση προϋπολογισμού – Διενέργεια Δαπανών – Όργανα & Διαδικασίες)
-Στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός
-Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πηγές Χρηματοδότησης
-Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
-Οργάνωση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Αποσφραγίζονται οι προσφορές γα την διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας- Αμβρακίας Οδού
Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αποσφραγιστούν ηλεκτρονικά, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 15 Ιουλίου οι προσφορές για το έργο «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» προϋπολογισμού 48.100.000€ σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λευκάδας.

Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων:
(α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων, και
(β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.
Στην παρούσα εργολαβία περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή κάθε είδους έργων που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 km και συγκεκριμένα στο:
i. τμήμα Άκτιο – Αγ. Νικόλαος περίπου 2,6 km και στο
ii. τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα περίπου 5,1 km.
Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε 34 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων 
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 10 έως 16 Ιουνίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: •Δευτέρα (15-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Τρίτη (16-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Τετάρτη (17-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία -Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Πέμπτη (18-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Παρασκευή (19-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
•Σάββατο (20-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Θεσσαλονίκη: 1600 τουρίστες με το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris
Πιο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο της θερινής σεζόν με περισσότερους από 1600 τουρίστες -στην πλειονότητά τους Ισραηλινούς (1591), Αμερικανούς και Γάλλους- κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τους επιβάτες του “Crown Iris” της εταιρίας Μano Cruise, με σημαία Παναμά και 563 μέλη πληρώματος, καλωσόρισαν στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και διένειμαν ενημερωτικό υλικό με ξενόγλωσσους ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες της πόλης, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους προς τις αγορές, τα αξιοθέατα και τα εμπορικά κέντρα.
Το πλοίο πρόκειται να αναχωρήσει για την Σύρο γύρω στις 5 το απόγευμα ενώ το επόμενο κρουαζιερόπλοιο θα αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 23 Ιουλίου.

Στον Καταρράκτη η εκπομπή “Κυριακή Στο Χωριό”
Ευχαριστίες από τον Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων
Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 13.30, στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 “Κυριακή Στο Χωριό”, θα προβληθεί ο Καταρράκτης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων !
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων δια του προέδρου ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΝΤΟΥ ευχαριστεί πάρα πολύ την εκπομπή “Κυριακή Στο Χωριό”, διότι για ένατη φορά έχει έρθει στα Τζουμέρκα για να προβάλει το πανέμορφα χωριά μας , τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα των Τζουμέρκων !

ΕΙΠΑΝ
«Οφείλω να στηλιτεύσω ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά «πρόθυμων» από το χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους», ανέφερε αρχικά η κα Γεννηματά και συνέχισε: «Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που – καθόλου τυχαία – είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού. Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο , τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα , ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν. Γι’ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν ΤΩΡΑ».
Η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά στο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

«να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ισχυρό με παρουσία στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών. Πρέπει να στρατεύσουμε τον κόσμο που είναι κοντά μας».
Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5».

«Σε κάθε τους ομιλία τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος και εγώ, λέγαμε σχεδόν μονότονα ότι θέλουμε οι ψηφοφόροι που μας εγκατέλειψαν το 2012, να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους. Λέγαμε πολύ απλά ότι οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Παράταξης ανταποκρίθηκαν στα κελεύσματα του λαϊκισμού τη δύσκολη περίοδο των Μνημονίων και στήριξαν ένα κόμμα που έταζε τα πάντα σ’ έναν κόσμο που απότομα και βίαια είχε φτωχοποιηθεί. Η στρατηγική ήταν αυτονόητη. Σας εξαπάτησαν, γυρίστε στο σπίτι σας. Γύρισαν; Όχι βέβαια».
Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρώην γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κτλ. Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό το χώρο. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει και περίμενα κάτι άλλο. Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την κατανομή των υπουργείων από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.