Δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων

Τα καθημερινά αστυνομικά ρεπορτάζ φιλοξενούν τραγικές ειδήσεις τροχαίων ατυχημάτων. Η αντιστροφή αυτής της σκληρής πραγματικότητας, απαιτεί μεταξύ άλλων, την καλλιέργεια ορθής οδηγικής συμπεριφοράς στα μικρά παιδιά. Με αυτό τον στόχο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων υποδέχεται επισκέψεις μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας αλλά και άλλων Δήμων.
Σε συνεργασία με την Τροχαία Άρτας, μαθητές από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν καθημερινά εκπαιδευτική επίσκεψη. Οι υπεύθυνοι του Δήμου και αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Άρτας συζητούν με τα παιδιά για την σήμανση και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ξεναγούν στους χώρους του πάρκου τα παιδιά ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ στη συνέχεια τους εφαρμόζουν στην πράξη οδηγώντας τα ηλεκτρικά πατίνια που τους διαθέτει ο Δήμος.
«Επιδίωξη μας είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να επιτελέσει το ρόλο του, προάγοντας την οδική συνείδηση και προσφέροντας στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Άρτας για την συμβολή της, και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που μας επισκέπτονται όχι μόνο από την Άρτα άλλα και από άλλους Δήμους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας.

Μουσικό Σχολείο Άρτας
Συναυλία συνόλων Τζαζ, Μπάντας, Ευρωπαϊκής Μουσικής / 24 Μαΐου 2023
Τα σύνολα Τζαζ, Μπάντας, Ευρωπαϊκής Μουσικής καθώς και η χορωδία της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 24 Μαΐου. Σε αυτήν τη μουσική βραδιά, που ζωντάνεψε με μελωδίες μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης, το κάθε σύνολο παρουσιάστηκε ξεχωριστά αλλά και συμπράττοντας με τα υπόλοιπα.
Υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί συνόλων:
Τζαζ: Μπαλαούρας Χρήστος
Μπάντα: Μερκούρης Έκτορας
Χορωδία: Χλωρού Άννα
Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής: Θεοχάρης Αλέξανδρος, Μιμίκου Δήμητρα, Σίλα Τσιάβου, Θωίδης Παναγιώτης, Ανδρέου Ιφιγένεια

Κακλαμάνης και Χατζηδάκης στην Άρτα
Την Άρτα θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 07 Ιουνίου 2023 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη και Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά.

Συνοδευτικά Μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, υλοποίει τις δράσεις Συνοδευτικών Μέτρων (ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ) σε δικαιούχους του ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων, ετών 2018 – 2019, με κωδικό MIS: 5029413». Στο πλαίσιο της Δράσης παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους ωφελούμενους οι ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – ΠΙΓΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 06-06-2023, ΩΡΑ: 11.00 π.μ – 14.00 μ.μ
Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας , τηλ. επικοινωνίας: 2665360185
Β) ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ – ΠΙΤΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 06-06-2023, ΩΡΑ: 11.00 π.μ – 14.00 μ.μ.
Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας τηλ. επικοινωνίας: 2665360185
Γ) ΛΟΓΙΣΤΗΣ – ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 06-06-2023, ΩΡΑ: 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας , τηλ. επικοινωνίας: 2665360185
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά:
1. Α.Μ.Κ.Α. και
2. αστυνομική ταυτότητα.

ΨΗΦΙΣΜΑ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στην τακτική του συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2023, συζήτησε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία με την απαράδεκτη σύλληψη του κ. Φρέντι Μπελέρη, υποψηφίου και πλέον εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Ομόφωνα, καλεί την αλβανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωσή του και να σταματήσουν κάθε ενέργεια που εμποδίζει τη δραστηριότητα της ελληνικής μειονότητας στην άσκηση των δικαιωμάτων της. Να αναλάβει ο εκλεγμένος δήμαρχος τα καθήκοντα του άμεσα.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής καταδικάζει την προφυλάκιση του Παντελή Κοκαβέση που κρατείται ασθενής και απαιτεί την αποφυλάκιση του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Χρυσόστομος (Μάκης) Χήτος – Κιάμος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Κολιούσης