«Πινόκιο» από το Θεατρικό Εργαστήρι Παιδιών του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Την Κυριακή 11 Ιουνίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ΄Αρτας «ο Μακρυγιάννης», στις 8 το βράδυ οι μικροί καλλιτέχνες από το Θεατρικό Εργαστήρι Παιδιών, με λίγη μαγεία και πολλά όνειρα ,με αυθορμητισμό και αθωότητα, θα παρουσιάσουν τον «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή του Δημήτρη Αδάμη. Εξερευνώντας αυτόν τον μαγικό και παραμυθένιο κόσμο ο «Πινόκιο» μέσα από απίστευτες περιπέτειες, θα ανακαλύψει ότι η αγάπη και η ειλικρίνεια κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
Όπως ενημερώνει το Δ.Σ. με ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος Δήμητρα Αξιώτη «Η διδασκαλία είναι της Εκπαιδευτικού και Θεατρολόγου κας Αφροδίτης Κατσαούνου. Υπεύθυνη για το Θεατρικό Εργαστήρι η κ .Ζωή Μπαρτζώκα».

Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί η 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, προέβη στο ακόλουθο μήνυμα: «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του κρίνεται επιβεβλημένη. Άλλωστε οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι δυναμικά παρούσες.
Ως Δήμος έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Προχωρήσαμε στην κατασκευή πράσινου σημείου, λειτουργούμε τέσσερα ρεύματα ανακύκλωσης, οργανώσαμε δράσεις ανακύκλωσης στα Σχολεία, ενώ πολύ σύντομα θα τοποθετήσουμε και καφέ κάδους για οργανικά υλικά και υπολείμματα φαγητού. Επιπλέον διενεργούμε διαρκείς ελέγχους στο νερό, ενισχύουμε τηνπυροπροστασία, αντιδρούμε σθεναρά στη δρομολόγηση έργων που δύνανται να διαταράξουν ή να επιβαρύνουν το περιβάλλον και παράλληλα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου του τόπου μας.
Δεν πρέπει όμως να θυμόμαστε το περιβάλλον μόνο στις καθιερωμένες Παγκόσμιες ημέρες.
Με εδραιωμένη περιβαλλοντική συνείδηση επιδιώκουμε διαρκώς να το κάνουμε φιλικό για εμάς και τα παιδιά μας. Η προσπάθεια είναι κοινή!
Σεβασμός στο περιβάλλον, σημαίνει σεβασμός στη ζωή!

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης:
«Και τα δέντρα στο Μουσείο;» του συντηρητή έργων τέχνης και εικαστικού Πέρου Μπέχλη το Σάββατο 10 Ιουνίου του 2023, στις 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.
Η έκθεση αποτελείται από σειρά ασπρόμαυρων εκφραστικών λήψεων δέντρων σε ένα “ονειρικό” και άλλοτε ομιχλώδες τοπίο, με τολμηρές, εικαστικές παρεμβάσεις (εγκαταστάσεις) που επιτείνουν τη θεατρικότητα και ενισχύουν το αίσθημα της απώλειας και της εγκατάλειψης.
“…Αυτά τα δένδρα του εφιάλτη μου, σώματα της γης, σιωπηλοί μάρτυρες της καθημερινής μας αγωνίας και του υπαρξιακού μας άγχους, δένδρα αποδομημένα από την αδιαφορία των ανθρώπων, θυσία στον τεχνολογικό βωμό, θέλησα να αποτυπώσω. Μια στιγμιαία εντύπωση σαν σύγχρονα νεκρικά πορτρέτα ΄΄Φαγιούμ΄΄ για δένδρα, που οι περιστάσεις μπορεί να τα κάνουν μοναδικά και πολύτιμα.
Σήμερα τα δέντρα των φωτογραφιών μπορεί να είναι μόνον μια αισθητική πρόκληση ,σαν όμως βυθιστούν σαν τις ρίζες στο χώμα και γίνουν παρελθόν, θα ‘ναι αφορμές και ερεθίσματα για να ενεργοποιήσουν τη μνήμη στο μέλλον.
Και δημιούργησα εικόνες με λιτά και απέριττα μέσα όπως είναι το λευκό και το μαύρο, αυτοί οι δύο ισχυροί αλλά συνάμα αντίθετοι πόλοι, που βρίσκονται σε μια διαρκή σύγκρουση επικράτησης, λιγοστοί ενδιάμεσοι τόνοι, οι καρποί της σύγκρουσης αυτής και συγχρόνως εργαλεία για την αποτύπωση ενός ονειρικού κόσμου και την δημιουργία μιας άλλης φύσης.”
(απόσπασμα κειμένου του Πέρου Μπέχλη)
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη – Δρ. Αρχαιολόγος

Συγχαρητήρια στη Θ. Κατσικά από Θωμά Μπέγκα
Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην ομάδα της Θύελλας Κατσικά για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Η Θύελλα όλη τη χρονιά έδειξε αποφασισμένη να επιτύχει τον στόχο της ανόδου και το κατάφερε πανάξια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές, τη διοίκηση και όλους όσους στήριξαν την ομάδα σε αυτή της την προσπάθεια και καλή επιτυχία στις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν σε εθνικό πλέον επίπεδο.
Εμείς ως παράταξη θα είμαστε στο πλευρό τους, καθώς και σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προώθησης του υγιούς αθλητισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Συνεχίζεται με νέα ημερομηνία η δωρεάν δράση «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δωρεάν δράση «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λογοπαθολόγων -Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον.
Τα μέλη του ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, κα Χριστίνα Βέρμπη και κ. Αναστάσιος Μώκας, αξιολόγησαν τις απαραίτητες δεξιότητες των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού κατά το επόμενο σχολικό έτος και παράλληλα δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς ώστε να προετοιμάσουν κατάλληλα τα παιδιά για την ομαλή ένταξή τους στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για ραντεβού, ορίζεται νέα ημερομηνία αξιολόγησης της σχολικής ετοιμότητας, το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Πάνθεον.
Παρακαλούνται γονείς που τυχόν επιθυμούν και δεν πρόλαβαν να κλείσουν ραντεβού αξιολόγησης σχολικής ετοιμότητας των παιδιών τους, να καλούν εκ νέου στο τηλ. του ΚΕΠ Υγείας 2665361118 για ραντεβού.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουν ότι διοργανώνεται από το Σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Άρτας , Εθελοντική Εξωτερική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15-06-2023 στην
γραφεία του συλλόγου (Σκουφά 189-Πλατεία Κιλκίς) στην Άρτα και ώρα 9:00 π.μ. -13:30 μ.μ. .
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων