Συνάντηση ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ με τους Περιφερειάρχες

Η «απλή αναλογική» θέτει σε κίνδυνο την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών

Την προώθηση και ψήφιση ρυθμίσεων μέσω του νέου νομοσχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάργηση ουσιαστικά της απλής αναλογικής, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος στους Περιφερειάρχες στη διάρκεια της συνάντησης τους, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό σε νομοθετική παρέμβαση για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα και να δώσει τη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να έχουν σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης των Περιφερειών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πραγματοποιούμε τη σημερινή σύσκεψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Η «απλή αναλογική» θέτει σε κίνδυνο την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και δεσμεύτηκε για αλλαγές που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες των Περιφερειαρχών (και των δημάρχων).

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ενώ ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να του δώσουν μια συνοπτική εικόνα της κατάστασης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, ενόψει των καιρικών φαινομένων αλλά και του θέρους για τους κινδύνους πυρκαγιών.

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε στους Περιφερειάρχες ότια «μας περιμένει κοινός δρόμος» σχολιάζοντας ως πολιτικό θετικό το γεγονός ότι ταυτίζονται οι θητείες κυβέρνησης και αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Να σημειωθεί ότι το παρών στην συνάντηση έδωσαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός όσο και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι προαλείφονται για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.