Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα ασκήσει στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση με αρχές και αξίες.
«Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης, η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαός. Πυξίδα των συναινέσεων και των αντιπαραθέσεων μας είναι το συμφέρον του λαού και της πατρίδας.

Οι προτάσεις μας θα είναι δίκαιες κι εφαρμόσιμες για να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.
Σχετικά με την αύξηση των μισθών, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για “κολπάκια” της κυβέρνησης λέγοντας: « Μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7%, ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%.
«Εμείς προτείνουμε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο έχει προτεραιότητα την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.Διασυνδέοντας τον τουρισμό με τους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση.
Δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για την οικονομία μας.
Μία ανάπτυξη αειφόρο, που προωθεί τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, τις ενεργειακές κοινότητες, με προτεραιότητα στους όρους σύνδεσης για δήμους και παραγωγούς, προστατεύοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας», τόνισε .