Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου "Νικόλαος Σκουφάς"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς» σας καλεί να τον τιμήσετε με την παρουσία σας στις καλοκαιρινές εκδηλώσειςπου θα πραγματοποιήσει στις
24/7/2019: παρουσίαση τμημάτων ρυθμικής γυμναστικής του Πολιτιστικού
Συλλόγου Κομποτίου, ταχυδακτυλουργός Tom Tom (κεντρική πλατεία Κομποτίου, ώρα έναρξης 21.00)
25/7/2019: χορωδιακή συνάντηση.
Συμμετέχουν η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου και η χορωδία του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας « Ρένα Κώτσιου» (αύλειος χώρος παλαιού ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κομποτίου, ώρα έναρξης 21.00)
26/7/2019: παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων.Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καστανιωτών «Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πραμαντιωτών Άρτας «Τα Πράμαντα»
και ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Φιλιππιάδας (κεντρική πλατεία Κομποτίου, ώρα έναρξης 21.00)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Πτέρυγα Μανιταριών
Μία νέα πτέρυγα ετοιμάζει για να δώσει στους επισκέπτες του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Αφορά το Μουσείο Μανιταριών και αναφέρεται στη διατροφική τους αξία.
Σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την καθηγήτριά του κα Όλγα Γκορτζή, αλλά και με τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, προχωρά στη δημιουργία της πτέρυγας αυτής, που θα παρουσιάζει με ιδιαίτερα σαφή και καινοτόμο τρόπο, τη βιολογική αξία των μανιταριών, τη θέση που πρέπει να έχουν στις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τα απαραίτητα συγκριτικά στοιχεία με ζωικής προέλευσης τρόφιμα.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου, πιστεύουν ότι με τη βοήθεια και των δύο αυτών επιστημόνων, το Μουσείο θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, με πολλές άγνωστες πτυχές για το ευρύτερο κοινό. Όπως δε τονίζει ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας: «Η πτέρυγα αυτή ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο του Μουσείο Μανιταριών και το φέρνει πιο κοντά στο βασικό του στόχο, που είναι η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας. Ο δε τρόπος παρουσίασης, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες μας.»Η νέα πτέρυγα προβλέπεται να δοθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι αιμοδοσίες συνεχίζονται…
Ήδη παρατηρούνται ελλείψεις από τον Ιούνιο. Από τη μια, μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών στο Νοσοκομείο, από την άλλη αύξηση των τροχαίων κι όχι μόνο. Τέτοια εποχή πέρυσι σύσσωμη η Ελλάδα αιμοδοτούσε για τις ανάγκες των πυρόπληκτων στο Μάτι. 12.000 μονάδες συγκεντρώθηκαν μέσα σε δύο μέρες…Ρεκόρ αιμοδοτών! Πρέπει άραγε να συμβεί μια φυσική καταστροφή τέτοιου μεγέθους για να κινητοποιηθούμε εμείς οι Έλληνες; Ήδη συμβαίνουν ακραία φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμοί) και απ’ότι φαίνεται θα εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε ΠΡΟΛΗΨΗ. Πρόληψη και στην αιμοδοσία. Χρειαζόμαστε γεμάτα ψυγεία με «φάρμακα» για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό. Και στα περιστατικά συγκαταλέγονται οι καρκινοπαθείς, τα άτομα με μεσογειακή αναιμία, τα θύματα τροχαίου, οι έγκυες και οποιοσδήποτε άλλος χρειάζεται μετάγγιση για οποιοδήποτε λόγο.

Γι’αυτό οι αιμοδοσίες αυτό το καλοκαίρι δεν σταματούν…
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 (09:00 – 13:30)
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 (09:00 – 13:30)
Οι αιμοδοσίες του καλοκαιριού πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93).
Σας περιμένουμε όλους, από 18 έως 65 ετών. Ας κάνουμε τη διαφορά!

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 23 έως 29 Ιουλίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Τρίτη (23-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Τετάρτη (24-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο –Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Πέμπτη (25-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Παρασκευή (26-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Σάββατο (27-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

ΠΟΕ ΟΤΑ
Προκλητική η απόφαση του ΣτΕ για την πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού
Μόνο ως προκλητική για τους εργαζόμενους αλλά και για το περί κοινού δικαίου αίσθημα μπορεί να χαρακτηρισθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τελικά κρίνει όχι μόνο ως συνταγματική αλλά και επιβεβλημένη την πλήρη κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο πλαίσιο της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής των Μνημονίων της τελευταίας 10ετίας, σημειώνει με ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που τονίζει:
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφαίνεται επίσης πως ο βασικός μισθός των Δημοσίων Υπαλλήλων εξασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Έτσι θεωρεί προφανώς όσους ζουν στο όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποιεί νομική στροφή 180ο και αλλάζει προηγούμενη απόφαση του Στ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που είχε κρίνει αντισυνταγματική την κατάργηση του 13ου και 14ου Μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων επιβεβαιώνοντας δυστυχώς όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως η «Δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι τυφλή».

To κριτήριο δε αυτό, του αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης σε σχέση μάλιστα με το όριο φτώχειας και εξαθλίωσης, δεν φαίνεται να λήφθηκε υπόψη σε εκείνες τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των ίδιων των δικαστών. Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που κατακρεούργησαν μισθούς και συντάξεις είναι πολλές και μεγάλες.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. βρίσκεται σε αναμονή της καθαρογραφής των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το σκεπτικό των οποίων θα μελετήσει και θα κινηθεί ανάλογα ενημερώνοντας τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση Νομοθετική ρύθμιση επαναφοράς των Δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και Επιδόματος Αδείας, όπως ίσχυαν πριν την κατάργησή τους.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Ιωάννινα
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 27χρονου ημεδαπού. Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρακτορείο ΟΠΑΠ, που διαπράχθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της κλοπής.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι ο 27χρονος, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της υπαλλήλου του καταστήματος, αφαίρεσε από το ταμείο, χρηματικό ποσό. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη φυγόποινου
Συνελήφθη, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 27χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης, για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών.