Επιστολή Δημάρχου Αρταίων για το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Μπορεί και Τρίτο Τμήμα

Υπάρχουν τρείς εξωτερικές προκάτ αίθουσες διδασκαλίας

Ενημέρωση προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Άρτας, αναφέρεται με επιστολή του, προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Ο κ. Τσιρογιάννης, επισημαίνει πως κατά το παρελθόν το Μουσικό Σχολείο έχει λειτουργήσει με 245 μαθητές και χωρίς τις εξωτερικές τρείς προκάτ αίθουσες.
Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή ο Δήμαρχος Αρταίων «κρίνουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει τρίτο τμήμα,
με την αιτούμενη φετινή δυναμικότητα των 225 μαθητών, μιας και υπάρχουν επιπλέον και τρείς εξωτερικές προκάτ αίθουσες διδασκαλίας».

Η επιστολή Δημάρχου
Την επιστολή ο Δήμαρχος Αρταίων την απευθύνει ΠΡΟΣ:
1. Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας,
2. Μουσικό Σχολείο Άρτας,
3. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, 4. Σχολική Επιτροπή Β’ θμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα την κοινοποιεί 1. Αντιδήμαρχο Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας, κ. Χριστούλη, 2. Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Σφήκα, 3. Γενική Γραμματέα, κα Βασιλάκη Ευδοκία.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Θέμα : Λειτουργία τρίτου τμήματος στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Σχετ.:
(1) Το με αρ. πρωτ. 6091/6-7-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας με θέμα: Στεγαστικές δυνατότητες και κατάσταση διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου
(2) Το με αρ. πρωτ. 1191/04-08-2022 έγγραφο του Μουσικού Σχολείου Άρτας με θέμα: Στοιχεία για μελέτη ανέγερσης Μουσικού Σχολείου.
(3) Το με αρ. πρωτ. 900/6-7-2023 έγγραφο του Μουσικού Σχολείου Άρτας
(4) Το με αρ. πρωτ. 18511/26.07.2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Συγκοινωνιακών-Κτιριακών Έργων και Μελετών
(5) Το με αρ. πρωτ. 22003/09-08-2023 έγγραφο του Μουσικού Σχολείου Άρτας με θέμα: Περί λειτουργίας τρίτου τμήματος – στεγαστικές δυνατότητες και κτηριολογική κατάσταση διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου Άρτας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω (1), (2), (3), (4) και (5) σχετικά και επειδή το Μουσικό Σχολείο έχει λειτουργήσει στο παρελθόν με 245 μαθητές και χωρίς τις εξωτερικές τρείς -3- προκάτ αίθουσες, κρίνουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει τρίτο τμήμα, με την αιτούμενη φετινή δυναμικότητα των 225 μαθητών, μιας και υπάρχουν επιπλέον και τρείς εξωτερικές προκάτ αίθουσες διδασκαλίας.
Παρακαλούνται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και οι Σχολικές Επιτροπές, πριν την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, να ελέγξουν την λειτουργία των υπαρχόντων μέτρων πυροπροστασίας και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, καθώς και να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις – επισκευές των κτιρίων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ».