Η Αρτινών Συνεργασία για τις προεκλογικές θέσεις του κ. Σιαφάκα για την παιδεία

Πρώτη φορά υποψήφιος διαφημίζει τόσο καλά το πρόγραμμα και τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής!

«Πρώτη φορά υποψήφιος διαφημίζει τόσο καλά το πρόγραμμα και τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής!» σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης Αρτινών Συνεργασία με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη, που συνεχίζει σημειώνοντας «Και εξηγούμε με στοιχεία:

1.Τι ισχυρίζεται ο κ. Σιαφάκας: «Αποπερατώνουμε-παραδίδουμε το σχολικό κτίριο που προορίζεται για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δ. Σχ. Άρτας».
Τι έχουμε καταφέρει εμείς ήδη: Το έργο είναι βέβαιο πως θα ολοκληρωθεί το 2023, μιας και ολοκληρώνεται το τρέχον ΕΣΠΑ. Έχουμε ήδη κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό. Είναι το δικό μας έργο που οραματιστήκαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 4 εκ. € το 2017, ξεκινήσαμε το 2019 και που έχουμε προγραμματίσει να τελειώσει το 2023! Ευχαριστούμε κ. Σιαφάκα που το κάνεις περισσότερο γνωστό.

2.Τι ισχυρίζεται ο κ. Σιαφάκας:«Δίνουμε λύση στο πρόβλημα στέγασης των μαθητών/-τριών, που φοιτούν σήμερα σε μισθωμένα κτίρια, αναζητώντας χρηματοδότηση και συνεργαζόμενοι με τους αρμόδιους φορείς».
Τι έχουμε καταφέρει εμείς ήδη: Με τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) έχουμε προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες για την κατασκευή νέων ιδιόκτητων Νηπιαγωγείων. Επίσης, έχουμε ήδη δαπανήσει 8εκ. € για σύγχρονες σχολικές υποδομές, έχουμε ήδη προχωρήσει σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων, έχουμε ήδη τοποθετήσει ράμπες ΑμεΑ στα σχολεία, έχουμε ήδη βάλει νέους ελαστικοσυνθετικούς τάπητες στις αυλές των σχολείων και θα συνεχίσουμε! Ευχαριστούμε κ. Σιαφάκα που το κάνεις περισσότερο γνωστό.

3.Τι ισχυρίζεται ο κ. Σιαφάκας: «Εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση αυλών των Νηπιαγωγείων με εξοπλισμό και παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία των νηπίων».
Τι έχουμε καταφέρει εμείς ήδη: Έχει ήδη συνταχθεί νέα μελέτη για την αναβάθμιση αύλειων χώρων νηπιαγωγείων και το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί. Επίσης, ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των 9 ιδιόκτητων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, έχοντας ήδη εξασφαλίσει 800.000 ευρώ! Ευχαριστούμε κ. Σιαφάκα που το κάνεις περισσότερο γνωστό.

4.Τι ισχυρίζεται ο κ. Σιαφάκας: «Αξιοποιούμε τη δυνατότητα ενίσχυσης των Σχολικών Επιτροπών από δημοτικούς πόρους».
Τι έχουμε καταφέρει εμείς ήδη: Η Δημοτική μας αρχή, όπως και σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ενισχύει συστηματικά τις Σχολικές Επιτροπές με τακτική αλλά και έκτακτη χρηματοδότηση!

5.Τι ισχυρίζεται ο κ. Σιαφάκας: «Προωθούμε το άνοιγμα των αυλών των σχολείων έως τις 23.00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εφαρμόζουμε το Πρόγραμμα «Openschool», σχολείο Ανοιχτό στην Τοπική Κοινωνία και τη Γειτονιά». Ταυτόχρονα μεριμνούμε για τη φύλαξη των σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στον ιστό της πόλης της Άρτας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί και κατά συνέπεια η σπατάλη χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών».
Τι έχουμε καταφέρει εμείς ήδη: Στα μεγάλα και κεντρικά σχολικά συγκροτήματα, υπάρχει ήδη φύλαξη! Ευχαριστούμε κ. Σιαφάκα που το κάνεις περισσότερο γνωστό.

6.Τι ισχυρίζεται ο κ. Σιαφάκας: «Εργαζόμαστε για την όσο το δυνατό καλύτερη κάλυψη των ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων που έχουν αυξημένο μαθητικό δυναμικό με προσωπικό καθαριότητας».
Τι έχουμε καταφέρει εμείς ήδη: Έχουμε ήδη προσλάβει 85 καθαρίστριες και μετατρέψαμε τις 3ωρες συμβάσεις σε 4ωρες!Ευχαριστούμε κ. Σιαφάκα που το κάνεις περισσότερο γνωστό.
Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο κ. Σιαφάκας πήρε μέσα από το Δημαρχείο το τεχνικό μας πρόγραμμα για να το κάνει δικές του θέσεις. Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Σιαφάκας αδυνατεί ακόμη και τώρα να παρουσιάσει πρωτογενές υλικό θέσεων.

Του προσφέρουμε ακόμη μερικές ιδέες, λοιπόν, για να αντιγράψει:
1.Δρομολογούμε ήδη τη χορηγία Προπληρωμένης Κάρτας για τις Σχολικές Επιτροπές, ώστε να προχωρούν σε άμεσες αγορές χωρίς περιττές διαδικασίες και με πλήρη διαφάνεια.
2.Δρομολογούμε ήδη και νέες συνέργειες με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, με το Πανεπιστήμιο και με πιστοποιημένους φορείς για ακόμη περισσότερα προγράμματα απόκτησης δεξιοτήτων και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας.
3.Δρομολογούμε ήδη την «Κάρτα Νέων» σε συνεργασία με τοπικούς επιχειρηματίες, ώστε οι μαθητές να έχουν οικονομικά προνόμια σε αγορές και διασκέδαση.
4.Εγκρίθηκε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση της Δημοτικής μας Αρχής, η δημιουργία Συμβουλίου Νεολαίας, ώστε η Νέα Γενιά να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση στρατηγικών που αφορούν τη Νεολαία.
5.Δρομολογούμε τη χρηματοδότη των Σχολικών εκδρομών της Γ’ Λυκείο».