Ποιότητα ζωής στον Δήμο Αρταίων γιατί αυτό πρεσβεύουμε!

Γράφει η ΛΟΥΙΖΑ ΣΚΟΥΡΑ

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά του Νομού Άρτας και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, από την θέση της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Αρταίων στην Δ.Ε. Βλαχερνών, αλλά κυρίως το γεγονός ότι κατάγομαι από την Γραμμενίτσα και ζω στον Δήμο μας, μου δίνει την δυνατότητα να δω την ποιότητα ζωής μας στον τόπο πιο διεισδυτικά.
Ο Δήμος Αρταίων έχει βιώσει μια απαξίωση και δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη (γιατί αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί), στην οποία να κυριαρχούν η τάξη, ο πολιτισμός, η ομορφιά.
Οι κοκορομαχίες των κυρίων Τσιρογιάννη και Σιαφάκα (των μέχρι πρότινος θερμών συνεργατών) και των παρατάξεών τους, οι θεωρητικές απόψεις του κυρίου Καλλώνη, η απολιτίκ περιφορά της πρώην επικεφαλούς κας Ταμπραντζή και διαφόρων δημοτικών συμβούλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν ούτε και ωφέλησαν μέχρι σήμερα τον Δήμο μας, αντιθέτως τον γυρνάνε χρόνια πίσω!!!
Εκ των πραγμάτων, η κακομοιριά που μας έχουν υποβάλει δε μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε και να αναπολούμε όσα μας έχουν παραδώσει παλιά και οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι να μην προσθέτουν ούτε καν τα στοιχειώδη, αλλά, επί της ουσίας, να αποδεικνύονται ανίκανοι ακόμη και για την συντήρηση! Είναι θέμα της δημοτικής αρχής και της συνεργασίας της με το κεντρικό κράτος, αλλά είναι και θέμα όλων η επιλογή αυτής της δημοτικής αρχής, είναι θέμα της δικής μας άρνησης για αλλαγή.
Καμία απολύτως δικαιολογία δεν υπάρχει! Μόνο ντροπή για όλους, γιατί αυτοί επιλέγονται!
Και είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς τι πρεσβεύουμε εμείς στην παράταξή μας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» με επικεφαλής την Βάσω Αμπελογιάννη και τι πρεσβεύω εγώ η Λουΐζα Σκούρα που κατέρχομαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη αυτή;

-Πρεσβεύω τον απόλυτο σεβασμό στον πεζό και στους συμπολίτες μου με αναπηρία, τον σεβασμό στον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο, στα καταστήματα, στις υπηρεσίες και στην λειτουργικότητά τους.
-Με απόλυτη καθαριότητα, χωρίς σκουπίδια στους δρόμους.
-Δρόμους και πεζοδρόμους χωρίς λακκούβες και σκαψίματα που μένουν εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα ή μέχρι να αποφασιστεί σε ποιον θα κάνει κάποιος χάρη για να τον έχει στο χέρι για μελλοντικούς ψήφους. Έργα ναι με χρονοδιάγραμμα και σεβασμό στην καθημερινότητα των δημοτών.
-Δρόμους με ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα πατίνια για ενοικίαση. Σύνδεση της πόλης στο εσωτερικό της αλλά και με τα χωριά με συγκοινωνία του 2023 και όχι του 1953!
-Κοινωνική στήριξη και ποιότητα ζωής σε ηλικιωμένα άτομα και άτομα που έχουν ανάγκη στήριξης από τις δομές του Δήμου.
-Οριοθέτηση του ποταμού γιατί είναι σημαντική τόσο για την προστασία της πόλης Άρτας αλλά και των παρόχθιων χωριών (Κεραμάτες, Ανθότοπος, Αγία Παρασκευή, Κολομόδια, Ακροποταμιά, Παχυκάλαμος, Νεοχώρι, Λουτρότοπος, Κομμένο) από πλημμύρες αλλά και για την εφαρμογή των υπό τροποποίηση πολεοδομικών σχεδίων.
-Επαφή με την κεντρική κυβέρνηση και με φορείς, ώστε ο Δήμος να είναι δίπλα στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής των δημοτών του και της διάθεσης των προϊόντων τους.
-Κατασκευή αγροτικών υποδομών (όχι επιλεκτικών ανάλογα με τις ψήφους) αλλά για το κοινό καλό όλων, όπως άλλωστε οφείλουν!

-Προστασία και διασφάλιση με κάθε δυνατό τρόπο της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
-Νέοι και καλοσυντηρημένοι παλιοί χώροι άθλησης, γήπεδα, κολυμβητήριο, ώστε να μπορεί ο δήμος μας να φιλοξενεί τους γυμναζόμενους και τους αθλητές με αξιοπρέπεια, καθώς και αθλητικές διοργανώσεις με αξιώσεις και όχι περιστασιακά χωρίς συνέχεια.
-Συντηρημένα καλαίσθητα κτίρια σχολείων τα οποία οι μαθητές και οι διδάσκοντες να τα αποζητούν και όχι να αντικρύζουν την ασχήμια που έχουν σήμερα.
-Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε πλημμύρες με θύματα ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
-Αξιοποίηση της Τεχνιτής Λίμνης Πουρναρίου με εναλλακτικές διαδρομές σε ένα υπέροχο τοπίο και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με σεβασμό στην φύση.
-Παλαιά διατηρητέα και μη κτήρια καλοσυντηρημένα και χρηστικά στην πόλη και στα χωρία μας, προς ανάδειξή τους με τον καλύτερο τρόπο και ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους.
-Λειτουργία του χώρου του ΞΕΝΙΑ ως χώρος πολιτισμού, όπως αποφασίστηκε και προχωρά δυστυχώς με πολύ αργά βήματα.

-Πάρκα περιποιημένα με αδειοδοτημένες παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών και όργανα γυμναστικής που δένουν με το περιβάλλον.
-Σεβασμός στα ζώα με χώρο φιλοξενίας τους, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα και συνάμα σεβασμός στους κατοίκους του Δήμου που δυστυχώς αντικρίζουν παρατημένα ζώα και έρχονται κάποιες φορές αντιμέτωποι ακόμη και με επιθετικές συμπεριφορές.
-Σεβασμός στον ανεκτίμητο πολιτισμό μας τον αρχαίο και βυζαντινό, τον οποίο θα πρέπει με σχέδιο η νέα δημοτική αρχή να τον ενσωματώσει σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.
Και όλα αυτά τα διεκδικώ μαζί με την παράταξή μου, σε ένα Δήμο Αρταίων που οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές δεν επενδύουν στην ποιότητα ζωής των δημοτών τους!
Δεν είναι ντροπή να παραδειγματίζεσαι από κάποιον καλύτερο και τα καλύτερα τα έχουμε μελετήσει! Ντροπή είναι να βαυκαλίζεσαι πως είσαι ο καλύτερος ενώ είσαι πάτος!
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος!

Ας μην εκλεγούν αυτοί που απέδειξαν την ανεπάρκειά τους, γιατί όταν λένε ότι αγαπάνε τον Δήμο Αρταίων, την πόλη και τα χωριά του, ουσιαστικά ψεύδονται και στην πραγματικότητα τον βαθαίνουν ακόμη περισσότερο στην αφάνεια.
Για αυτό φίλοι συνδημότες και συνδημότισσες του Δήμου Αρταίων δώστε ποιότητα ζωής στη πόλη μας και στα χωριά μας!
Αλλάξτε τα όλα στηρίζοντάς μας, επιβάλλοντας έτσι να αλλάξουν τα πράγματα προς μια καλύτερη κατεύθυνση!
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και εγώ ζητάμε την ψήφο σας για την ανάδειξή μας στα ηνία του Δήμου Αρταίων την επομένη της 8ης Οκτωβρίου 2023, γιατί έχουμε αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στον Δήμο μας και αυτό που λέμε το τολμούμε και το πράττουμε!

*Η ΛΟΥΙΖΑ ΣΚΟΥΡΑ είναι Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός MSc
Υποψήφια Διδάκτορας Αρχιτεκτονικής Σχολής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρταίων ΔΕ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ με την παράταξη «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»