Λαϊκή Συσπείρωση Άρτας

Προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άρτας θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 στα Ψαροπλιά.
Θα μιλήσουν ο Στράτος Καλλώνης, υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, και ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου.
Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Η ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας κριτήριο για να δυναμώσει η παράταξή μας 
«Η ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας κριτήριο για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Ηπείρου» σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, που αναφέρει τα εξής:
«Ο κ.Καχριμάνης, ανέφερε στην ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Άρτα, τις…. «ενέργειες» της Περιφέρειας για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας. Σε σχέση με αυτά οφείλουμε να σημειώσουμε
• Με απόφαση του 2015 (ΑΔΑ : Ω09Π4653ΟΞ-Π4Θ) στην οποία αναφέρεται κατά λέξη ότι : «Η αντιπλημμυρική προστασία είναι ουσιώδους σημασίας τόσο για την προστασία και ασφάλεια του κεντρικού αστικού ιστού αλλά και της ευρύτερης περιοχής εντός και εκτός του Πολεοδομικού ιστού της πόλης της Άρτας, όσο και των άλλων παραποτάμιων οικισμών» το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε 4 εκ ευρώ για να γίνει η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας από
• Με απόφαση του Νοεμβρίου του 2018 (ΑΔΑ: ΩΣΜΕ465ΧΘΞ-ΒΦΜ) αναδείχτηκε ανάδοχος για να κάνει την μελέτη «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο»

• Τον Απρίλιο του 2019 υπέγραψαν οι μελετητές ότι ξεκινούν το έργο με προθεσμία με προθεσμία την 07-02-2022
• Τον Φλεβάρη του2020 (ΑΔΑ: ΨΑΤ1465ΧΘΞ-Γ8Β) η κυβέρνηση της ΝΔ πλέον, έδωσε τέσσερις μήνες παράταση στην ολοκλήρωση των μελετών μέχρι τις 07-06-2022 και μετά νέα παράταση μέχρι στις 14-07-2022
• Το Νοέμβριο του 2022 (ΑΔΑ: 60Β0465ΧΘΞ-ΤΧΗ) το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της κυβέρνησης της ΝΔ έδωσε παράταση στην εκπόνηση της μελέτης μέχρι τις 14 Ιουλίου του 2024!
Εντωμεταξύ η Άρτα πλημμύρισε ξανά το 2018 και η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου στην Άρτα είναι στελεχωμένη με έναν (1) υπάλληλο-προϊστάμενο.
Κι ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου για θέματα όπως το Κλειστό της Ξιφασκίας (οι σιδεριές των 3 εκατομμυρίων που λιάζονται στον Κατσικά) μίσθωσε λεωφορείο και μετέφερε τον Περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να πάνε αυθημερόν στην Αθήνα και να γυρίσουν, για τα αντιπλημμυρικά της Άρτας –όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης – έστειλαν πρόσφατα έγγραφο στο Υπουργείο (!!!)
Προφανώς το ερώτημα παραμένει επίκαιρο : Απ το 2015 μέχρι σήμερα, πόσα εκατομμύρια δαπάνησε η Περιφέρεια σε κόμβους και πόσα εκατομμύρια δεν «χαλάλισε» για να σώσει τις ζωές και τις περιουσίες του λαού στην Άρτα;

Ο λαός στην Άρτα να αξιοποιήσει την πείρα του απ τις πλημμύρες του 2015 και του 2018 και απ τη επιλεκτική αδιαφορία των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ απέναντι στα πραγματικά λαϊκά προβλήματα. Αυτή η πείρα να γίνει κριτήριο ψήφου σε Περιφέρεια και Δήμους. Ο Περιφερειάρχης της ΝΔ στην Ήπειρο, όπως και ο αντίστοιχος περιφέρειας της ΝΔ που έπνιξε στις λάσπες όλη τη Θεσσαλία είναι απολύτως ικανοί και αποτελεσματικοί να κάνουν έργα για τα συμφέροντα των λίγων και παντελώς αδιάφοροι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης και πυροπροστασίας, δηλαδή για έργα για την προστασία του λαού».