Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Διοργάνωση παιδικής κατασκήνωσης
Για πρώτη χρονιά φέτος ο σύλλογός μας διοργάνωσε παιδική κατασκήνωση με σκοπό γονείς και παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη φύση, να πεζοπορήσουν και να διασκεδάσουν. Τόπος συνάντησης το Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων, που βρίσκεται στους πρόποδες της Στρογγούλας το Σάββατο το μεσημέρι. Αφού στήσαμε τις σκηνές μας και γνωριστήκαμε μεταξύ μας έγινε μια μικρή πεζοπορία από το καταφύγιο μέχρι την Αγία Παρασκευή και από εκεί στην παιδική χαρά. Η επιστροφή μας έγινε την ώρα που το φεγγάρι άρχιζε να βγαίνει και αφού απολαύσαμε το δείπνο μας δώσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα το πρωί. Η κυριακάτικη πεζοπορία μας ήταν μεγαλύτερη και περιελάμβανε την επίσκεψή μας στον εντυπωσιακό καταρράκτη Κεφαλόβρυσο, το Ορεινό Καταφύγιο Μελισσουργών, τη σπηλιά Κατσαντώνη και επιστροφή στο καταφύγιο Πραμάντων. Το απόγευμα δώσαμε ραντεβού στο TAC, το Αθλητικό Κέντρο Τζουμέρκων, όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης. Ευχαριστούμε παιδιά και γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία

Πάνος Κατσιμίχας – Βασίλης Καζούλης στο λιμάνι της Πρέβεζας
Παρασκευή 9 Αυγούστου – Λιμάνι Πρέβεζας


Ο Πάνος Κατσιμίχας, ξανασυναντά αυτό το καλοκαίρι τον Βασίλη Καζούλη και μαζί με τον Δημήτρη Καρρά, αφήνουν το «κέντρο και τις συνοικίες» και συνεχίζουν τις… μουσικές βόλτες σε όλη την Ελλάδα.
Από τα «Ζεστά Ποτά» που άνοιξαν νέους δρόμους για το ελληνικό τραγούδι, δημιουργώντας μουσικές μνήμες έως σήμερα… και από τα «αεροπλάνα» έως «το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό».Ρόκ ήχοι, μπαλάντες, λαϊκό και παράδοση… από δυο τραγουδοποιούς που ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια τους μπορούν να εξηγήσουν.Η Ρίτα, ο Φάνης, ο Μάρκος και η Άννα βγαίνουν καλοκαιρινά ραντεβού με την Φανή… και συναντούν και τον Δημήτρη Καρρά, έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς με σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες.Μια μουσική αφήγηση… μια μελωδική αναδρομή, με λόγια και μουσικές που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Γιατί… ”Τίποτα δεν έχει αλλάξει… και τίποτα δεν είναι όπως παλιά… μένει όμως ακόμα ένα… πείσμα, που δεν είναι συνήθεια μοναχά…”
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση: 10€. Γενική Είσοδος: 12€
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Bookshop Avdikos (Πρέβεζα)Μποτίλια στο πέλαγο. (Cafe-Bar, Πρέβεζα ) ΑΠΟΘΗΚΗ (Πρέβεζα) DB Music Store (Πρέβεζα)

Βραδιά κλασικής μουσικής στον Αρχαιολογικό Χώρο του Νεκρομαντείου, στις 11 Αυγούστου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Νεκρομαντείου και Αχέροντα, θα παρουσιάσουν στο κοινό, μια διαφορετική καλοκαιρινή βραδιά κλασικής μουσικής, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Νεκρομαντείου, την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, στις 21.30.
Η μουσική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Χώρου του Νεκρομαντείου, υπό την διεύθυνση του σολίστα του βιολιού Γεράσιμο Λώλη και θα παρουσιαστούν έργα των Handel, Bach, Pergolesi, Mascagn Mozart Grieg αλλά και Κώστα Λώλη, Σπύρου Ευαγγέλου και Μάνου Χατζηδάκι.
Ερμηνεύουν οι μουσικοί:1ο βιολί: Γεράσιμος Λώλης, 2ο βιολί: Αλέξανδρος Λώλης, Βιόλα: Γιώργος Χλίτσιος, Πιάνο: Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου Κλασικό τραγούδι: Χριστίνα Ζάκα Πιάνο: Δήμητρα Εντέλα Αποστολίδη Ρώσση
Πριν την έναρξη της μουσικής εκδήλωσης η ηθοποιός, Ιωάννα Μουλιάκου θα απαγγείλει το ποίημα «Νεκυομαντείο» του Ισπανού ποιητή Αδριάν Γκονθάλεθ Ντα Κόστα, σε μετάφραση από τα ισπανικά Χριστίνας Χορμοβίτη.
Τιμή εισόδου για την εκδήλωση: 5.00€ Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Σπύρο Ράπτη, Αρχαιοφύλακα του Χώρου από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλ. 2684041206