Συνάντηση Γιώργου Στύλιου με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

Για την εμβάθυνση των διμερών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (ΚΟΦ) Ελλάδας-Ιαπωνίας, Γιώργος Στύλιος, με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasunori Nakayama.

Κατά τη συνάντηση τους στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και νέος Πρόεδρος της ΚΟΦ Γιώργος Στύλιος, επισήμανε ότι πέραν των παραδοσιακών διμερών σχέσεων, είναι δυνατή η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας και της υψηλής τεχνολογίας. Σημείωσε, επιπλέον, το ενδιαφέρον για ενίσχυση των ανταλλαγών στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ενώ τόνισε και το ενδιαφέρον της Χώρας μας για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνική Αγορά.

Ο Πρέσβης, από την πλευρά του, επεσήμανε πως οι σχέσεις των δύο Χωρών έχουν αναβαθμιστεί μετά από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τόκιο τον Ιανουάριο του 2023. Συμπληρώνοντας πως ειδικά στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών υπάρχουν ακόμα περιθώρια ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Η προώθηση της των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ιαπωνίας αποτελεί τον βασικό σκοπό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας. Ως Πρόεδρος της θα επικεντρωθώ στην αναβάθμιση των επαφών μεταξύ των κοινοβουλίων μας και στην περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτιστικών, εμπορικών και μορφωτικών δεσμών των χωρών».