Τίμησαν και τιμήθηκαν!

Με μια ουσιαστική και άκρως πετυχημένη εκδήλωση τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Σύλλογο «ΣΚΟΥΦΑΣ» οι γυναίκες της «Δράσης Γυναικών Άρτας» επιλέγοντας ως τιμώμενη ομιλήτρια την πρώτη αιρετή γυναίκα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με πολλούς όρθιους να παρακολουθούν, ο νεοσύστατος Σύλλογος διοργάνωσε με ευαισθησία μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση αφιερωμένη στην Γυναίκα.
Την Πρύτανη και καθηγήτρια της Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου προλόγισε ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, και συνεργάτης της «Η», Ευάγγελος Σακέλλιος που ανέδειξε τον πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό της έργο στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά και αθέατες πλευρές του χαρακτήρα της.

Η ομιλήτρια με μια μεστή ομιλία και την γλαφυρότητα της Ακαδημαϊκού ξεδίπλωσε πτυχές της γυναικείας προσωπικότητας όπως αυτές αποτυπώνονται στις κατακτήσεις τους αλλά, ιδίως, στις προκλήσεις των καιρών. Αναφέρθηκε κυρίως στις νέες γυναίκες και επισήμανε πως είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος για την πλήρη ισότητά τους και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία που παρέθεσε ως προς τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και ειδικότερα σε θέσεις διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η Πρύτανης Άννα Μπατιστάτου κέρδισε το κοινό τόσο με την ομιλία της όσο και με το πλούσιο βιογραφικό της που της χάρισε διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Την ξεχωριστή εκδήλωση έκλεισε μουσικό πρόγραμμα με τον πιανίστα Αλέξη Στόγια και σπουδάστρια της Σχολής Μουσικών Σπουδών που ενθουσίασαν το ακροατήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλήτρια ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου «Δράση Γυναικών ¨Άρτας» ενώ στην εκδήλωση διακρίναμε

Τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Ψαθά, τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα, εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της πόλης μας και πλήθος συμπολιτών μας με κυρίαρχη την παρουσία των γυναικών.