EntrePubl: εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για δημοσίους υπαλλήλους

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, προσφέρει το πρώτο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων για δημοσίους υπαλλήλους στα Ελληνικά με πιστοποίηση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ ENTREPUBL (ENTREpreneurial skills in the PUBLic sector: a digital approach: EntrePubl). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από μια κοινοπραξία 8 εταίρων από 6 χώρες και έχει ως στόχο την υιοθέτηση επιχειρηματικής νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, και την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων από τους δημόσιους φορείς, επιτρέποντας στους δημόσιους υπαλλήλους να δουν το ρόλο τους με διαφορετικό τρόπο και να προσεγγίζουν τις προκλήσεις με επιχειρηματική νοοτροπία.

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ ENTREpreneurial skills in the PUBLic sector: a digital approach: EntrePubl ως μέλος της κοινοπραξίας, από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης επιχειρηματικών και ψηφιακών δεξιοτήτων, διατίθεται δωρεάν σε υβριδική μορφή από τον Φεβρουάριο του 2024. Τα μαθήματα παρέχονται τώρα και μέσω εφαρμογής για κινητά Android με την ονομασία Academy of Entrepreneurship.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 εκπαιδευτικές ενότητες, κάθε μία από τις οποίες επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη “ικανότητα” που πρέπει να επιτευχθεί ως μαθησιακός στόχος. Κάθε ενότητα που αναφέρεται σε μια ικανότητα, (Δημιουργικότητα, Ηθική & Βιώσιμη Σκέψη, Αυτογνωσία & Αποτελεσματικότητα, Ανάληψη πρωτοβουλιών & Δημιουργία Αξίας, Ομαδικότητα & Ενσυναίσθηση, Διαχείριση Πόρων, Χρηματοοικονομικός Γραμματισμός, Πληροφορική & Ανάλυση Δεδομένων) συνδέεται με τους βασικούς τομείς του ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς για τις επιχειρηματικές δεξιότητες ENTRECOMP και ενσωματώνει την ψηφιακή προσέγγιση ως οριζόντια. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν σε ψηφιακά και μικτά περιβάλλοντα εργασίας, να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα και να διαχειρίζονται τις προκλήσεις αποδοτικότερα.

Σε συνδυασμό με το διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό θα διεξαχθούν 8 σύγχρονες online εκπαιδεύσεις, κάθε Τρίτη από τις 14 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουλίου, μία για κάθε εκπαιδευτική ενότητα, για τις οποίες θα ενημερώνονται με μήνυμα μόνο οι εγγεγραμμένοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημόσιοι υπάλληλοι.