ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων

Η Δημοτική Παράταξη ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: « Σκοπός του παρόντος Δελτίου Τύπου της παράταξής μας είναι να αποσαφηνίσει τη θέση της «Αρτινών Συνεργασία» σχετικά με τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων. Πάγια θέση μας ήταν και είναι η εύρυθμη και χωρίς προβλήματα καθημερινότητα των δημοτών η οποία θα επιτυγχάνεται πάντα με νόμιμες διαδικασίες. Ποτέ δεν είπαμε όχι στην μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων, επιμείναμε όμως αυτό να γίνει εφόσον ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (…)

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22-4-2024, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Χαρακλιάς, έφερε ως έκτακτο θέμα την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων στο κτήριο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Χαλκιάδων. Η παράταξη μας «Αρτινών Συνεργασία» προβληματίστηκε με το έκτακτο του θέματος γιατί: α) αφορά μεταστέγαση από έναν χώρο που είναι μέσα στον ιστό του χωριού- στο κέντρο του- σε έναν άλλον χώρο που βρίσκεται έξω από το χωριό, με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης που συνοδεύουν αυτή τη μεταστέγαση β) δεν υπήρχε απόφαση ακαταλληλότητας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων για το υφιστάμενο κτήριο του Νηπιαγωγείου και γ) Δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκιάδων. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε ότι το συγκεκριμένο θέμα που αφορά παιδιά είναι πολύ σημαντικό για να αντιμετωπιστεί ως έκτακτο και να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις χωρίς να έχει πριν το ΔΣ καμία σχετική ενημέρωση. Για το λόγο αυτόν και ψηφίσαμε «Παρών» στην συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο η απόφαση του ΔΣ λήφθηκε, αφού ψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχή. (…)

Από την στιγμή, που ο πρόεδρος του ΔΣ κ.Πατήλας, ως όφειλε, δεν διασφάλισε την νομιμότητα της απόφασης του ΔΣ, καταθέσαμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας, κατά της υπ’ αρ. 92/2024 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, με θέμα «Μεταστέγαση Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων στο κτήριο του Παιδικού Σταθμού Χαλκιάδων» και ζητάμε την ακύρωσή της, διότι δεν λήφθηκε νόμιμα. Και διευκρινίζουμε για μια φορά ακόμη ότι δεν ζητήσαμε την ακύρωση της μεταστέγασης, αλλά την ακύρωση μιας απόφασης που πάρθηκε χωρίς να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.Χαρακλιάς και κα.Τσώλα, τις νόμιμες διαδικασίες. (…)

Θεωρούμε ότι είναι εύλογα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μας και θα θέλαμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Δήμαρχο κ.Σιαφάκα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Χαρακλιά, την Αντιδήμαρχο Φιλοθέης κα. Τσώλα και τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Πατήλα, σχετικά με την σκοπιμότητα και την νομιμότητα της Απόφασης του ΔΣ για την μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Χαλκιάδων στον Παιδικό Σταθμό Χαλκιάδων.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι η μόνη που έχει ευαισθησίες, όλοι μεγαλώσαμε παιδιά, όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να είναι μέσα σε ασφαλές και όμορφο περιβάλλον στο σχολείο τους. Η Δημοτική Αρχή αποφασίζει και διοικεί τον Δήμο, αλλά εμείς, ως αντιπολίτευση, αλλά και με τις γνώσεις μας ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είμαστε πάντα στη διάθεσή της για το καλό της Άρτας και των Αρτινών.

Θα πρέπει να αντιληφθεί ο νέος Δήμαρχος κ. Σιαφάκας και οι Αντιδήμαρχοι του, ότι είναι θεσμική υποχρέωσή τους να απαντούν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Όπως λένε θέλουν να ακούνε την γνώμη των πολιτών, θα πρέπει να ακούνε και την γνώμη της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπεί Αρτινούς πολίτες».