Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων Ονοματοθεσία Πλατείας Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Α

Γράφει:
η Χριστίνα Μπίζα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 27 Μαίου 2024 στις 7 το απόγευμα το πρώτο και το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης τα οποία αφορούσαν στην επίσκεψη στην Άρτα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και την λήψη απόφασης για την ανακήρυξή του ώς επίτιμου Δημότη της πόλης της Άρτας.

Το δεύτερο θέμα με αφορμή την συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε την διαπίστωση ανάγκης ονομασίας της Πλατείας η οποία βρίσκεται έμπροσθεν του Ιερού Ναού Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα ώς Πλατεία Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄.

Η συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με εισήγηση του Δήμαρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκας και είχε σαν αποτέλεσμα η μείζονα μειοψηφία να ψηφίσει «παρόν» αφού εξέφρασε την άποψη δια στόματος του επικεφαλή της κ. Χ. Τσιρογιάννη ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθεί το όνομα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Πλατεία και τιμητικά για τον Πατριάρχη να δοθεί το όνομα του σε κάποιο δρόμο ή πλατεία που δεν έχουν ονοματοδοσία ψηφίζοντας παρόν ενώ η ψήφος ήταν θετική στην ανακήρυξη του Παναγιώτατου ώς επίτιμου Δημότη Άρτας.

Παρόν και για τα δύο θέματα ψήφισε η πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πρόκειται να επισκεφτεί την Άρτα την Παρασκευή το βράδυ 28 Ιουνίου.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο το οποίο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην πόλη της Άρτας.
Θα ακολουθήσει ο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου εγκαινιασμός και η ονοματοδοσία της νέας Πλατείας, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην περιοχή του Τριγώνου