Αλλαγή ρότας από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Αρταίων;

Τώρα θέλει Το ΞΕΝΙΑ Ξενοδοχείο!!!

Να πάμε στο ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού και διεκδικήσουμε ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ

Τι αναφέρει ερώτηση στη νέα Δημοτική Αρχή του Χριστόφορου Σιαφάκα

Χρ. Τσιρογιάννης: «Να την πάρουμε, έστω και τώρα αυτή την απόφαση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο;»

Αν δεν είναι μία από τις γνωστές αλλαγές στην στάση του σε διάφορα θέματα που απασχόλησαν την Δημαρχιακή του θητεία επί 9 χρόνια, τότε πρόκειται περί φάρσας, καθώς ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων επανέρχεται στο θέμα του ΞΕΝΙΑ Άρτας, και ζητά από τη νέα Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα, όχι μόνο να πάρουν απόφαση για αλλαγή χρήσης του ΞΕΝΙΑ σε Ξενοδοχείο και να απευθυνθούν στο ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού, «να το διεκδικήσουμε και να λάβουμε την σχετική έγκριση», αλλά και να «πάρουμε, έστω και τώρα αυτή την απόφαση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο»!!!

Η αλλαγή στάσης του πρώην Δημάρχου Χρήστου Τσιροιγιάννη, σχετικά με το ΞΕΝΙΑ, αλλά και άλλα θέματα υποδομών, δεν είναι η μοναδική.

Όλοι θυμούνται πως το 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος πρώτη φορά, με σημαία στο πρόγραμμά του την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου, για να αλλάξει στάση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν αποδέχτηκε πρόταση αξιοποίησης ως πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο με χρήσεις (καφέ-εστιατόριο, δημοτικό ωδείο, δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων), με προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στη συνέχεια «χάθηκαν» αφού δεν έγινε καμία ενέργεια.

Επανήλθε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας για να προτείνει την ίδια χρήση για το ΞΕΝΙΑ δηλαδή ως πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο με χρήσεις (καφέ-εστιατόριο, δημοτικό ωδείο, δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων), αλλά με προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ!!!
Παρόλα αυτά ο πρώην Δήμαρχος, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του (όπως και σε πολλά άλλα έργα που είχε υποσχεθεί και εξαγγείλει, όπως το ΕΠΙΧΠΑ, Γέφυρα Κεραματών, Θεατρικές σκηνές, Εκθεσιακό Κέντρο στο χώρο του παζαριού, έργα οδικής ασφάλειας σε Κωστακιούς, OPEN MALL, κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να παραδώσει στην επόμενη δημοτική αρχή, ημιτελή έργα ή μελέτες.
Τελικά και αφού έχασε στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, εδώ και καιρό φαίνεται να αλλάζει απόψεις και δείχνει πως προσχώρησε στην άποψη του Δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα για να αξιοποιηθεί το ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο!

Η ερώτηση
Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη του Χρήστου Τσιρογιάννη, κατά την συνεδρίαση της Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, την ερχόμενη Τετάρτη έστειλε εγγράφως τα ερωτήματα της, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου όπως αναφέρεται «η Δημοτική Αρχή να ενημερωθεί εγκαίρως και ευελπιστώντας ότι αυτή την φορά οι απαντήσεις που θα δοθούν να είναι ουσιαστικές, ρεαλιστικές και φυσικά συγκεκριμένες».

Σε ότι αφορά το ερώτημα για το ΞΕΝΙΑ έχει ως εξής:
«ΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο ή Πολιτιστικό κέντρο; (Ερώτηση από τον Γιώργο Σιλιόγκα)
Κύριε Δήμαρχε, προεκλογικά τόσο εσείς όσο και υποψήφιοι της παράταξής σας, λέγατε ότι εάν εκλεγείτε το κτήριο του ΞΕΝΙΑ θα το αξιοποιήσετε ως Ξενοδοχείο.
Στην συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου την 26-2-2024, δηλώσατε ότι δεν θα κάνετε στο ΞΕΝΙΑ, σε καμία περίπτωση, δημοτικό ωδείο και δημοτική βιβλιοθήκη.
Δύο μήνες αργότερα, στην συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου την 26-4-2024, δεν απαντήσατε σε σχετική μας ερώτηση, για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και δηλώσατε ότι σε τρεις μέρες θα μας απαντήσετε εγγράφως. Από τότε έχουν περάσει άλλοι 2 μήνες (!!) και δεν έχετε ενημερώσει ακόμη ούτε το σώμα του ΔΣ ούτε τους Αρτινούς Δημότες.

Κύριε Δήμαρχε, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε αυτή την συνεδρίαση της Λογοδοσίας της Δημοτικής σας Αρχής και συγκεκριμένα να μας απαντήσετε στα εξής σχετικά ερωτήματα:
1. Πως σκοπεύετε τελικά να αξιοποιήσετε το κτήριο του ΞΕΝΙΑ: ως ξενοδοχείο ή ως πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο;

2. Χάνονται τελικά ή όχι τα 12 εκ. €, για την αξιοποίησή του ΞΕΝΙΑ, ως πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο με χρήσεις (καφέ-εστιατόριο, δημοτικό ωδείο, δημοτική βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων) ή θα εκδοθεί νέα πρόσκληση στο ΕΣΠΑ, για την χρηματοδότηση του έργου;

3. Γιατί από αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα δεν φέρατε το θέμα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, για να πάρουμε μια απόφαση για αλλαγή χρήσης του ΞΕΝΙΑ σε Ξενοδοχείο (όπως επανειλημμένα σας ζητούσαμε) και να πάμε στο ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού, να το διεκδικήσουμε και να λάβουμε την σχετική έγκριση; Γιατί κωλυσιεργήσατε 6 μήνες τώρα; Να την πάρουμε, έστω και τώρα αυτή την απόφαση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο;».

3Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ 2024
Να σημειωθεί πως στην πρόσκληση της 3ης ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου ΑΡΤΑΙΩΝ η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την 26η Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, με μοναδικό θέμα συζήτησης: Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2024 τα Θέματα που κατατέθηκαν εγγράφως από τους Δημοτικούς Συμβούλους προερχόμενοι από τις λοιπές παρατάξεις είναι τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο : ΞΕΝΙΑ: Ξενοδοχείο ή Πολιτιστικό κέντρο;

ΘΕΜΑ 2Ο : Θεατράκι στο παραποτάμιο πάρκο: μια κλεμμένη ιδέα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

ΘΕΜΑ 3ο: Ανεξόφλητες Υποχρεώσεις Σχολικών Επιτροπών προς τους τοπικούς εμπόρους

ΘΕΜΑ 4ο : Καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων οδικής ασφάλειας, σε Φιλοθέη και Κωστακιούς.

ΘΕΜΑ 5ο: Τοποθέτηση και Χρήση των γραμματοθυρίδων

ΘΕΜΑ 6ο : Παραποτάμιο πάρκο

ΘΕΜΑ7ο : Κανονισμός πυροπροστασίας

Θέματα που κατατέθηκαν εγγράφως από τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων (μέχρι 2):

ΘΕΜΑ 1ο : Κακή και επικίνδυνη κατάσταση του οδοστρώματος κάτω ακριβώς από τη γέφυρα προς Νεοχωρι

ΘΕΜΑ 2ο : Ενημέρωση για ζητήματα καθημερινότητας
Η συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου, στο YouTube : https://www.youtube.com /@ARTAWebTV