«Λευκός καπνός» για την ανατολική πλαζ Αμφιλοχίας

Μετά από μια μακρά διαδικασία που πέρασε “δια πυρός και σιδήρου,” η ανατολική πλαζ Αμφιλοχίας βρίσκεται πλέον σε τροχιά αναγέννησης.

Η χθεσινή δημοπρασία για ανάδοχο της πλαζ ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στις 4 Δεκεμβρίου και 7 Ιουνίου, που με τις αντίστοιχες ενστάσεις, κηρύχθηκαν ως μη γενόμενες.
Χθες Παρασκευή, 21 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι για την αναδοχή της πλαζ, με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 8.000€. Τελικά, η τιμή επικυρώθηκε στα 17.000€ ετησίως, σηματοδοτώντας το τέλος μιας μακρόχρονης αναμονής και την έναρξη μιας νέας εποχής για την περιοχή.

Η ανατολική πλαζ Αμφιλοχίας, το βασικό σημείο συνάντησης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, πρόκειται να ζήσει μια ανανέωση. Η καθυστέρηση στην επιλογή αναδόχου είχε δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να παραμένουν ανυπόμονοι και ανήσυχοι.

Η πλαζ αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους λουόμενους στην Αμφιλοχία, και φέτος. Με τις υψηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τα τέλη Μαΐου, η ανάγκη για την άμεση λειτουργία της ήταν επιτακτική.

Ο νέος ανάδοχος δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις εργασίες, διασφαλίζοντας την ταχεία αποκατάσταση και βελτίωση της πλαζ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει όχι μόνο την αποκατάσταση της υπάρχουσας υποδομής αλλά και την εισαγωγή νέων παροχών που θα βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών. Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της πλαζ που θα αποτελέσει ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους της Αμφιλοχίας, που ταλαιπωρήθηκαν από την καθυστέρηση. Η ανατολική πλαζ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής της πόλης, προσφέροντας στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης στους πολίτες και τους επισκέπτες.

Το μέλλον της ανατολικής πλαζ Αμφιλοχίας φαίνεται πλέον φωτεινότερο από ποτέ, με την πόλη να προσβλέπει σε ένα καλοκαίρι γεμάτο ζωή και δραστηριότητες. Η επιτυχής έκβαση της δημοπρασίας αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για την πλαζ και για όλη την κοινωνία, που ανυπομονεί να απολαύσει ξανά τις ομορφιές της περιοχής.
(e-maistros.gr)